Reddit zorgt ervoor dat blokkeerfunctie ook daadwerkelijk blokkeert

Apps Wesley Akkerman 19 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Er is een populaire functie van Reddit op de schop gegaan. De optie doet nu precies wat je mag verwachten wanneer je op de knop drukt. Het betreft de blokkeerknop. Voorheen werkte die meer als een soort muteknop, maar nu blokkeert die ook echt een gebruiker. Dat moet de site leuk en veilig houden voor iedereen.

Wanneer je in het verleden gebruikmaakte van de blokkeerknop op Reddit, dan zag je diegene zijn berichten niet meer in je persoonlijke overzicht. Maar nu werkt de knop bijna net zoals op andere sociale websites. Als je nu iemand blokkeert, dan kan die persoon jouw berichten niet meer zien en er dus ook niet op reageren.

Reddit past blokkeerfunctie aan

Het is een beetje gek dat de blokkeerfunctie eerder op een andere manier werkte. Het was een ineffectieve methode iemand te blokkeren, aangezien diegene dus alsnog op jouw posts kon reageren. Als je dan lastig gevallen werd op het platform, dan was het niet zo dat het lastigvallen ineens ophield na het blokkeren.

Reddit
De blokkeerfunctie op Reddit (Afbeelding: Reddit)

Dat is nu compleet anders, zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien. Een geblokkeerde gebruiker ziet namelijk de berichten van degene die hem of haar blokkeerde niet meer. In plaats daarvan zie je staan dat berichten en accounts verwijderd zijn. Ook kun je niet op comments reageren en zijn alle profielgegevens afgeschermd.

Uitzondering op de regel

Er is wel een uitzondering op de regel. Moderators kunnen namelijk nog steeds berichten zien van gebruikers die hen blokkeerden, wanneer ze actief zijn in een subreddit waarin ze modereren. Je kunt moderators dus wel blokkeren op Reddit, maar dat betekent dan ook dat je uit een bepaalde subreddit moet gaan.

Aan de andere kant kunnen gebruikers die iemand blokkeerden, nog wel hun berichten zien staan in de vele subreddits. De berichten zijn niet standaard zichtbaar en komen ingeklapt in beeld. Zodoende kunnen gebruikers alsnog lezen wat iemand zegt en iemands gedrag rapporteren, wanneer die persoon niet stopt met lastigvallen en intimideren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reddit

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen