Hearthstone-fans kunnen zich helemaal uitleven op Netflix

Games Mark Hofman 19 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Naast films en series richt Netflix zich tegenwoordig ook op games. De populaire streamingdienst pakt zijn aanbod wat dat betreft ook exact hetzelfde aan. Er verdwijnen zo nu en dan titel, er komen er soms wat titels bij.

De meest recente toevoeging van Netflix is Arcanium: Rise of Akhan. Deze game verscheen in 2020 op Steam, lijkt verdomd veel op Hearthstone en is nu dus te spelen voor iedereen met een stream-abonnement. Feest!

Hearthstone-achtige game naar Netflix

Zoals gezegd verscheen Arcanium: Rise of Akhan dus in 2020 op Steam. Inmiddels is de game dus twee jaar oud en heeft het voornamelijk positieve reviews gekregen van spelers. Dat is enerzijds misschien te verwachten, omdat het een beetje leunt op het immens populaire Hearthstone. Anderzijds komen dit soort “na-apers” niet zo goed weg met een dergelijke titel. Dat is met Arcanium dus wel anders.

Wie eenmaal begint met de game op Netflix, die zal zonder twijfel helemaal in het spel gezogen worden. Arcanium is een uitstekende mix tussen een open-wereld game, strategie-game en een RPG-achtige titel. Je bouwt alleen niet aan het leven van je personage, maar moet er echt voor zorgen dat het deck waarmee je werkt zo krachtig mogelijk is.

Je hebt in ieder geval alle tijd om uit te vogelen hoe je dat doet. Netflix biedt de game namelijk gratis aan voor alle iOS en Android-gebruikers met een actief abonnement.

Krispee Street

Arcanium is overigens niet het enige spel dat je kunt spelen via Netflix. Vanaf deze week is ook de game Krispee Street te gebruiken. De game is het beste te beschrijven als een digitale versie van Waar is Waldo? en draait dus voornamelijk om het vinden van verborgen objecten.

Het spel is afkomstig van ontwikkelaar FrostyPop, die inmiddels al verantwoordelijk is voor maar liefst vier titels op Netflix.

Netflix Games krijgt vorm

In November vorig jaar werd Netflix Games officieel uitgerold. We kregen destijds al toegang tot titels als Stranger Things 3: The Game en Shooting Hoops. Het aanbod was nog niet groot en de titels niet persé heel interessant.

Inmiddels komt daar een beetje verandering in en krijgt de dienst steeds meer vorm. Er zijn op moment van schrijven twaalf verschillende games beschikbaar, waaronder ook Asphalt Extreme. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen