Jelle van Es
Jelle van Es Games 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Hearthstone kent zelfs op het hoogste niveau slechte verliezers

Inmiddels is Hearthstone alweer een paar jaar op de markt en wordt het nog altijd veel gespeeld. Als je er echt heel erg goed in bent, dan kun je zelfs mee doen in professionele competities.

Een paar jaar geleden was ik zelf aanwezig bij het WK Hearthstone en zag ik hoe spelers met veel tactiek en respect voor elkaar de game speelden. Met het thuiswerken worden deze competities vooral online gespeeld. En dat brengt het slechtste in deze gamer naar boven.

Hearthstone-kampioen toont zich een slechte verliezer

Want tijdens de Europese Grandmasters van Hearthstone zagen we hoe de Franse speler xBlyzes het opnam tegen de Spaanse speler Frenetic. In de finale van de competitie stond het 2-2 in een best-of-five-serie. Dat betekent dat de winnaar van deze laatste pot de absolute winnaar was. En toen sloegen de stoppen door bij de Fransman. Hij had weinig health, zat in een kansloze situatie en wist dat hij ging verliezen. Op dat moment zit er eigenlijk niks anders op dan je beurt op te geven en de tegenstander je laten te verslaan. Maar dat deed hij niet. In plaats daarvan disconnect hij in de game, waardoor zijn tegenstander in onzekerheid zat of hij had gewonnen. De onderstaande video laat vanaf 36:48 minuten zien hoe hij dat deed.

Je ziet hoe xBlyzes zijn laatste kaart pakt en daar er dus achterkomt dat hij er niks mee kan. Dat is dus het moment dat je het opgeeft en de tegenstander feliciteert. Maar in plaats daarvan sluit hij dus de game af, waardoor het lijkt alsof de game disconnect. Als je dat in het echt zou doen op een toernooi, dan zouden daar waarschijnlijk gevolgen aan hangen. Je ziet ook hoe zijn tegenstander even verbaast er bij zit en even niet weet wat er gebeurd is. Maar uiteindelijk is dus de winst aan hem toegewezen en is hij vast erg blij daar mee.

Genoeg te doen

Mocht je een tijdje geen Hearthstone gespeeld hebben, dan is het een goed moment om de game weer eens te proberen. Er zijn namelijk heel wat updates uitgebracht, waardoor er weer genoeg te ontdekken valt.

Chinese Hearthstone-speelster schrijft geschiedenis met winst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!