Disney+ lijkt te stunten met interessante Xbox Game Pass actie

Films & Series Jeroen Kraak 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb je Xbox Game Pass Ultimate? Dan heb je binnenkort wellicht iets on naar (uit) te kijken. Microsoft hint naar Disney+.

Morgen is het eindelijk zover: Loki komt naar Disney+. Eindelijk kun we zien hoe het is vergaan met de trickster sinds hij er met de Tesseract vandoor ging.

Loki en Xbox

Ook Microsoft kijkt uit naar de nieuwe serie op Disney+. “We wilden eerst een prachtige video  maken voor het volgende Xbox ome Pass Ultimate Perk, maar uiteindelijk besloten we om een beetje Lowkey te gaan,” is te lezen in een tweet van het account van Xbox Game Pass.

De tweet komt op een bijzonder moment. We zitten vlak voor de lancering van de Marvel-serie Loki die op Disney+ verschijnt. Loki, Lowkey, de link is natuurlijk snel gelegd. Mogelijk is er dus een samenwerking tussen Microsoft en Disney.

Wat die samenwerking in gaat houden is nog onbekend, maar vermoedelijk weten we volgende week meer. Het zal ons dan ook niet verbazen als Microsoft nieuws omtrent deze samenwerking bekendmaakt op gamesbeurs E3. Een andere mogelijkheid is dat het morgen met de release van Loki wordt onthuld op het account.

E3 2021: dit kunnen we allemaal verwachten van de grootste gamebeurs

Disney+ naar Game Pass Ultimate?

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Disney+ een onderdeel wordt van de Xbox Game Pass Ultimate. De dienst kost 12,99 euro per maand. De prijs van 8,99 per maand voor Disney+ lijkt te hoog om dit in een pakket te stoppen voor dezelfde prijs.

Wat het meest voor de hand ligt is een gratis periode van 1 of 2 maanden van Disney+ voor Xbox Game Pass Ultimate-leden. Dat is natuurlijk ook een mooie actie. Het is overigens niet de eerste keer dat Xbox zo’n actie heeft. Eerder kregen lieden van Xbox Game Pass al een maand proefperiode voor Disney+.

Mocht Disney+ daadwerkelijk een onderdeel worden van Game Pass Ultimate dat is dat een grote slag in de strijd met Sony. De PlayStation-maker wil mogelijk een PlayStation Plus Video Pass maken, waarbij het films en tv-shows mogelijk wil toevoegen aan hun eigen abonnementsdienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen