Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Sony richt zijn pijlen op Apple met nieuwe AirPods-concurrent

Vandaag heeft Sony de WF-1000XM4 aangekondigd, waarmee het andermaal de concurrentie aangaat met de AirPods van Apple. Dat was bij het vorige model ook het geval, maar door nieuwe verbeteringen kan dit daadwerkelijk een goed alternatief zijn.

De grootste verandering ten op zichte van de vorige versie is dat de WF-1000XM4 een stuk kleiner is. Doordat hij een slag kleiner is, kun je ze wat fijner in je oor plaatsen en vele uren inhouden. Net als bij de AirPods dus.

De Sony WF-1000XM4 als Airpods-concurent

Naast dat de WF-1000XM4 van Sony een slag kleiner is, heeft hij een interessante batterijduur. Wanneer de oordopjes volledig zijn opgeladen, dan gaan ze zo’n acht uur mee. Dat is echt een stuk meer dan dat de AirPods Pro doen. Bovendien is dit met noise cancelling aan. Doe je dat uit, dan gaan ze zo’n 12 uur mee. Met de oplaadcase kun je ze ook nog eens lekker snel opladen. Wanneer je ze daar vijf minuten ingooit, dan gaan ze daarna zo’n zestig minuten mee. Hoe vaak je ze kunt opladen vanuit de case, dat is niet bekend.

Sony WF-1000XM4 Airpods
De nieuwe oordopjes (Afbeelding: Sony)

Naast dat hij lang meegaat, moet hij dus ook goed geluid brengen. De WF-1000XM4 maakt gebruik van de zogenaamde Integrated Processor V1, welke er voor moet zorgen dat geluid nog beter wordt weggedrukt. Bovendien kost dat minder energie, waardoor de oordopjes dus langer meegaan. Sony spreekt zelf van de beste vorm van noise cancceling in de industrie, waarmee het dus de AirPods Pro onder andere aftroeft. Of dat ook echt zo is, dat moeten we nog even zien. Verder belooft het bedrijf goede geluidskwaliteit. Mede door de ondersteuning van High-Resolution Audio Wireless moet je nog meer genieten van je favoriete muziek. En als je ze dan in hebt en je wilt aan iemand iets vragen, dan schakelt de headset automatisch de muziek uit en laat het omgevingsgeluid toe zonder dat je iets hoeft te doen. Sony noemt dit zelf de Speak-to-Chat-functie.

De hele dag te gebruiken (Afbeelding: Sony)

Nog meer verbeteringen

En dat is niet het enige dat Sony over hun WF-1000XM4 kwijt wil. Er wordt verder gesproken over een betere pasvorm, een kleinere oplaadbox, betere bluetooth, een IPX-4 waterbestendigheid, de ondersteuning van Google Assistant en Alexa, een Fast Pair-functie en 360 Reality Audio. Dit alles gaat voor 280 euro, dezelfde adviesprijs die Apple voor zijn AirPods Pro hanteert, vanaf deze maand beschikbaar worden. Daarbij heb je de keuze uit een zwarte en een witte kleur.

AirPods Pro 2 en AirPods 3: wanneer kunnen we ze verwachten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!