E3 2021: dit kunnen we allemaal verwachten van de grootste gamebeurs

Games Jelle van Es 4 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Juni is de wereld van games een belangrijke maand. Niet zozeer vanwege de releases (hoewel we dit jaar met Ratchet & Clank: A Rift Apart wel een mooie titel krijgen), maar meer omdat er dan normaal gesproken een groot game-evenement wordt gehouden. De E3 2021 is net als vorig jaar weer digitaal, want reizen naar Los Angeles is er niet bij. Maar dat betekent niet dat er niks te doen is.

Want de aankomende tijd zijn er heel wat verschillende livestreams die rondom de E3 2021 gepland staan. Tijdens die streams gaan uitgevers laten zien welke games zij binnenkort gaan uitgeven. Daarbij krijg je een mooie mix tussen compleet nieuwe onthulling en titels waarvan we weten dat ze in ontwikkeling zijn, maar meer van krijgen te zien. Dit is wat je de aankomende tijd kunt gaan volgen.

De E3 2021 streams

1. Battlefield 6

We beginnen dit overzicht met de E3 2021-streams met een zekerheidje. Op 9 juni gaat Electronic Arts namelijk Battlefield 6 uit de doeken doen tijdens een speciale livestream. Dit kun je om 16 uur in de middag Nederlandse tijd gaan volgen. We weten al dat de game zich gaat afspelen in de moderne tijd, maar we willen natuurlijk de eerste echte beelden zien en weten wanneer de game uitkomt.

2. Summer Game Fest tijdens de E3 2021

Gamejournalist Geoff Keighley houdt al een paar jaar rondom de E3 zijn eigen evenement e nook dit jaar komt hij weer met een eigen show. Op 10 juni trapt de Summer Game Fest af. Deze stream begint dan om acht uur ’s avonds Nederlandse tijd en moet volgens het team achter de stream diverse onthullingen bevatten, gesprekken met ontwikkelaars en gamemuziek dat gespeeld wordt door het Sonic Symphony Orchestra.

3. Koch Prime Time

De Summer Game Fest gaat een dag later verder met de Koch Prime Time. Door die samenwerking zal er tijdens die stream een aantal games van Koch Media getoond worden. Dit is de uitgever achter vele titels. Wellicht dat we daar dan eindelijk iets gaan zien van Dead Island 2 of dat we meer te horen krijgen van het onlangs aangekondigde Timesplitters dat wordt opgepakt. Het zal zeker niet de grootste stream zijn van de week, maar door het vriendelijke tijdstip wel de moeite waard om mee te pakken.

4. Ubisoft Forward

Dan begint op 12 juni de E3 wat mij betreft echt met een eerste grote livestream van Ubisoft. De uitgever heeft eigenlijk altijd wel toffe dingen te tonen tijdens het evenement. Om 21 uur in de avond kun je de onthullingen gaan bekijken. Daarvoor is er om 20 uur eerst nog de pre-show, waarbij er updates gedeeld worden voor games als Watch Dogs en For Honor. In de echte show kunnen we in elk geval rekenen op de vernieuwde kennismaking met de nieuwe Rainbow Six-game die we tot nu toe als Quarantine kenden. Ook krijgen we meer te zien van Far Cry 6 en updates voor Assassin’s Creed Valhalla. Maar we rekenen ook op nog een paar verrassingen.

Ubisoft Forward E3 2021
Ubisoft Forward (Afbeelding: Ubisoft)

5. Xbox en Bethesda persconferentie

Een andere grote persconferentie rondom de E3 vindt een dag later plaats. Op 13 juni om 19 uur Nederlandse tijd gaat Xbox samen met Bethesda een persconferentiehouden. De show gaat in elk geval 90 minuten duren en gaat een aantal exclusieve games vanuit de specifieke Microsoft-studios tonen, maar ook vanuit Bethesda zelf, dat dit jaar onderdeel is geworden van het bedrijf. Verwacht veel vuurwerk van deze show.

The Elder Scrolls VI Skyrim
The Elder Scrolls VI (Afbeelding: Bethesda)

6. Square Enix Presents E3 2021

Zo’n drie kwartier nadat Microsoft klaar is met zijn persconferentie, is het tijd voor een nieuwe aflevering van Square Enix Presents, wat de E3-persconferentie van die partij is. Tijdens dit evenement krijgen we een gloednieuwe game van Eidos Montreal, die onder andere bekend is van de Deus Ex-games. Verder krijgen we tijdens de show meer te zien van Babylon’s Fall van Platnium Games (Bayonetta onder andere). Ook de Black Panther-uitbreiding voor Marvel’s Avengers komt langs en we krijgen meer te zien van Life is Strange: True Colors. En hopelijk ook nog wat verrassingen.

7. Nintendo Direct

Nintendo is altijd een zekerheidje op de E3 en ook dit jaar komen ze met hun Nintendo Direct. Zoals altijd op de dinsdagavond om 18 uur. In dit geval is dat dus 15 juni. De show duurt zo’n veertig minuten en toont games die voor het merendeel nog dit jaar uitkomt. Aansliuitend aan de show wordt een Treehouse: Live uitgezonden. Deze duurt drie uur en gaat gameplay tonen van enkele Switch-games.

Nintendo E3
Nintendo (Afbeelding: Claudio Luiz Castro / Unsplash)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen