Call of Duty-fans opgelet! Dit weekend kun je extra scoren

Games Jelle van Es 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Soms gaat het snel in de wereld van games. Zo verbaasde ik me dat we deze week al het nieuwe seizoen van Fortnite kregen. Maar ook bij Call of Duty loopt het huidige derde seizoen langzaam op zijn einde.

Het derde seizoen van Call of Duty: Warzone zal voor altijd bekendstaan als het seizoen dat de bekende map op zijn kop zette, maar ook bracht het nog een aantal actiehelden uit de jaren tachtig om mee te spelen. En binnenkort komt dat seizoen ten einde. Dit weekend is dan ook het moment om je Battle Pass te grinden.

Double XP weekend in Call of Duty

Want het aankomende weekend wordt er een Double XP gehouden. Dat geldt zowel voor Call of Duty: Warzone als voor Black Ops: Cold War. Op die manier krijg je dus twee keer zoveel voor alles wat je doet. Zodoende ga je dus sneller in level omhoog, speel je meer dingen vrij in de Battle pass en speel je sneller elementen voor je favoriete wapen vrij. Het gaat, volgens een wiskundig-model, namelijk twee keer zo snel. Vandaar de term Double.

Call of Dut Warzone
Rambo in de game (Afbeelding: Activision)

En met dit Double XP weekend is het natuurlijk de grote vraag wat het vierde seizoen van Call of Duty gaat brengen. Als het goed is gaan we daar al snel een antwoord op krijgen. Op 10 juni tijdens de Summer Game Fest Kickoff Live-stream gaat Treyarch de eerste beelden tonen van dit nieuwe seizoen. En dan is het de bedoeling dat dat nieuwe seizoen volgende week ergens wordt uitgebracht en je weer helemaal van voor af aan kunt gaan levelen. Maar ja, het neerschieten van vijanden in de game blijft vermakelijk, waardoor dat ook zonder dubbele XP de moeite waard is.

De onthulling van de volgende game

En dan heb je nog het vraagstuk wat er gaat gebeuren met de volgende game in de Call of Duty-reeks. Deze wordt gemaakt door Sledgehammer Games en de algemene verwachting is dat dit deel zich gaat afspelen in de Tweede Wereldoorlog. Deze wordt waarschijnlijk pas ergens in augustus onthuld en verschijnt dan oktober of november.

Playstation 5 kopen? Voor de nieuwe Call of Duty wil je het!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen