Far Cry 6 gaat er heel anders uitzien dankzij nieuwe feature

Games Jelle van Es 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Far Cry 6 heeft de potentie om één van de grootste games van dit najaar te gaan worden. Dat komt met name door het feit dat alle games in de reeks over het algemeen goed te doen zijn. Maar de ontwikkelaar wil ook nog wat vernieuwing in de game verwerken.

Het lijkt op zich logisch dat Far Cry 6 een game gaat zijn die via verschillende missies je voortgang geeft en je XP verdient om dingen vrij te spelen. Maar buiten deze vaste waardes gaan er ook veranderingen komen. En één daarvan verandert de manier hoe je de game ziet.

Far Cry 6 brengt een verandering

Want in Far Cry 6 is er meer ruimte voor de ontwikkeling van jouw personage. Het gaat om Dani Rojas, waarbij je zowel voor een mannelijke als vrouwelijke versie van Dani kunt kiezen. In de trailer zagen we al hoe Dani wat meer een rol krijgt door diverse third-person aanzichten. Dat is een belangrijke verandering ten opzichte van de voorgaande games, die je puur en alleen vanuit een first-person view voorgeschoteld kreeg en je daardoor geen idee had hoe jouw personage er uit zag. en nu laat Ubisoft weten in een interview met Gamespot dat er ook stukken in de game zijn die je vanuit een third-person view speelt.

En dat is dus eigenlijk voor het eerst in de serie en brengt zodoende dus een behoorlijke verandering. Toch zul je het grootste gedeelte van de game in een first-person view beleven en op die manier op vijanden knallen. Maar door deze aanpassing heeft het nu ook meer zin om Dani te voorzien van specifieke outfits, waardoor er een stukje customization in komt. Iets wat je vaker kunt doen in games van Ubisoft. En nu zie je dus de aanpassingen die je hebt doorgevoerd in de verschillende tussenscenes.

Binnenkort meer

Onlangs kregen we dus al een uitgebreide onthulling van Far Cry 6, maar daar komt binnenkort een tweede onthulling bij. Tijdens de Ubisoft Forward van 12 juni gaat de ontwikkelaar namelijk meer tonen van de game. Deze verschijnt uiteindelijk op 7 juni en is dan op zo’n beetje elk platform beschikbaar.

Far Cry 6: alles wat je moet weten over deze veelbelovende game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen