Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 31 mei 2021

Far Cry 6: alles wat je moet weten over deze veelbelovende game

Afgelopen week kwam Ubisoft met een gloednieuwe presentatie van Far Cry 6. Daarin liet het bedrijf de eerste echte gameplay van de game zien en werd er het één en ander bekendgemaakt. Wij zetten de belangrijkste feiten op een rij.

Far Cry 6 gameplay

1. Far Cry 6 komt op 7 oktober uit

Het belangrijkste nieuws uit de Far Cry 6-presentatie zat hem in het feit dat we nu weten waarop de game uitkomt. De game zou in eerste instantie in het eerste kwartaal van dit jaar uitkomen. Maar door de problemen rondom corona werd al eerder besloten om hem uit te stellen. Nu weten we dat de game op 7 oktober uitkomt.

2. Verschijnt op zo’n beetje elk platform

Ubisoft is een bedrijf die zijn games het liefst op zo’n veel mogelijk verschillende platformen uitbrengt. Wat dat betreft is het niet heel erg gek dat we bij Far Cry 6 zien dat het op zo’n beetje elk platform uitkomt. Het enige platform dat ontbreekt is eigenlijk de Nintendo Switch. Ook streamingdiensten zoals Stadia en Amazon Luna zijn beschikbaar. En als je hem op de PlayStation 4 of Xbox One speelt, dan krijg je daar een gratis upgrade bij naar een next-gen spelcomputer wanneer je die later in huis haalt.

Far Cry 6
Veel verschillende platformen (Afbeelding: Ubisoft)

3. Speelt zich af in Yara

Far Cry 6 neemt je mee naar een tropisch fictief eiland genaamd Yara. Het lijkt erg op Cuba en de inspiratie is wat dat betreft ook duidelijk, ook wel Ubisoft zijn vingers daar niet aan branden. Het is een eiland waar de tijd heeft stil gestaan en het paradijselijk oogt. Maar schijn bedriegt, want de dictator van het eiland regeert met ijzeren vuist over zijn volk. Aan jou om daar iets aan te doen.

Far Cry 6
Niet echt een paradijs (Afbeelding: Ubisoft)

4. Een duidelijke bad guy

Die bad guy is in Far Cry 6 Antón Castillo, een rol die wordt vertolkt door Ciancarlo Esposito. Deze acteur ken je waarschijnlijk van zijn rollen in The Mandalorian en Breaking Bad. Hij wil het eiland terugbrengen naar zijn oude glorie, maar je kunt je vraagtekens zetten bij de manier waarop hij dat doet.

Een bekende kop (Afbeelding: Ubisoft)

5. Jij bent Dani Rojas

Jij bent daarbij Dani Rojas, die zowel een mannelijke als een vrouwelijke versie heeft. Net als bij de Assassin’s Creed-games dus. In Far Cry 6 krijg je volgens mij aan het begin te maken met een traumatische ervaring, waarbij Castillo op een boot de vrienden van Dani afknalt. Dat is genoeg om flink pissig te worden en het op te nemen tegen deze vorm van terreur.

Far Cry 6
Dani rechts (Afbeelding: Ubisoft)

6. Gebruik materialen om wapens en voertuigen te maken

Op Yara heb je niet echt veel verschillende winkels om dingen gloednieuw aan te schaffen. Wat dat betreft moet je dus gebruik van de materialen die tot je beschikking zijn. En die materialen gebruik je dan weer om andere dingen te maken. Dit wordt Resolver genoemd. Daardoor is het mogelijk om bepaalde wapens en voertuigen te maken. Een normale wagen met een machinegeweer er bovenop en een stormram aan de voorkant is één van de opties. Je kunt dus creatief losgaan in Far Cry 6.

Creatief met wapens (Afbeelding: Ubisoft)

7. Roep de hulp in van anderen

Far Cry 6 maakt gebruik van bepaalde tools die ook in voorgaande games zitten. Zo is het mogelijk om de hulp in te roepen van andere personages. In de presentatie zagen we onder andere een krokodil genaamd Guapo die aan jouw zijde strijdt. Eerder zagen we al een teckel genaamd Chorizo. En uiteindelijk zal er nog meer bij gaan komen.

8. Coöperatief spelen in Far Cry 6

Wat ook wel erg fijn is, is dat je in Far Cry 6 ook samengespeeld kan worden. De coöperatieve modus geeft je de optie om samen met een vriend of vriendin los te gaan. En laten we eerlijk zijn: samen een avontuur als deze beleven is toch net iets leuker om te doen.

Kortom, er zijn genoeg mooie elementen te vinden in Far Cry 6. Mocht je hem gelijk vanaf dag één in huis willen halen? Dan is het mogelijk om de game hier te pre-orderen.

Horizon Forbidden West: Sony toont schitterende gameplay PS5-topgame

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Far Cry 6: alles wat je moet weten over deze veelbelovende game
Sluiten