Jelle van Es
Jelle van Es Games 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Horizon Forbidden West: Sony toont schitterende gameplay PS5-topgame

Wellicht dat je er gisteravond nog voor bent opgebleven: de uitgebreide gameplay-reveal van Horizon Forbidden West. Ondanks dat deze game ook nog op de PS4 gaat verschijnen, lijkt het de PS5-versie te zijn die echt gaat schitteren.

Het enige nadeel van de PS5-reveal van Horizon Forbidden West van gisteren? De ontwikkelaar kondigde nog geen releasedatum aan. De planning was altijd dat hij eind dit jaar zou komen, maar of dat nog steeds het geval gaat zijn, dat is nog even de vraag.

Horizon Forbidden West op de PS5

De nieuwe Horizon Forbidden West-video toont dus veel gameplay die direct is opgenomen vanaf de PS5. Op die manier zie je dus goed hoe de game er uiteindelijk uit komt te zien. En het fijne van de video, is dat hij zonder commentaar is te bekijken. Slechts op het einde gingen de ontwikkelaars van Guerilla Games in op enkele veranderingen die in de game zijn te vinden ten op zichte van het vorige deel. Het eerste kwartier van de video is lekkere gameplay in een 4K-resolutie. Bekijk dit moois hieronder.

Horizon Forbidden West speelt zich zes maanden af na Horizon Zero Dawn, een game die op de PS4 veel indruk maakte. Andermaal gaan we aan de slag met Aloy, die naar het Westen is afgereisd, om onderzoek te doen naar een ‘deadly blight’. Daar komt ze in aanraking met nieuwe stammen, die over de mogelijkheid beschikken om op de machines te rijden. Dat levert weer nieuwe uitdagingen op. In de video zien we een aantal veranderingen. Zo kun je nu hele stukken onder water zwemmen, waarbij die onderwater wereld er ook prachtig uit ziet. Verder kan ze via haar scan module nu makkelijk zien waar ze omhoog kan klimmen om op die manier uit de buurt van vijanden te blijven. Ook maakt ze gebruik van de Pullcaster, waarmee ze sneller op hoger gelegen plekken komt. Met de Shieldwing kan ze dan met een soort van parachute weer veilig afdalen. En dat alles ziet er dus heerlijk uit op de PS5.

Variatie in combat

Tot slot laat deze Horizon Forbidden West-gameplay op de PS5 zien dat er nog altijd veel combat is. Wanneer je dicht bij een vijand bent, kun je gebruik maken van je speer om er op los te slaan. Maar je hebt ook verschillende gadgets en wapens om heelhuids uit de strijd te komen. Het ziet er allemaal echt heel goed uit en we kunnen niet wachten tot we er zelf mee aan de slag kunnen gaan.

Superdeals: PS5, PS4 en Nintendo Switch-games in de aanbieding

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!