Twitter bevestigt de komst van abonnementen: zoveel ga je betalen

Apps Mark Hofman 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

We zaten er al even op te wachten, maar vandaag is het zover: Twitter introduceert zijn allereerste abonnement ooit. Het bedrijf maakt niet alleen bekend wat je er precies mee kunt, maar ook hoeveel je moet gaan betalen.

Eerder deze maand liet onderzoeker Jane Manchun Wong al weten dat het abonnement eraan zat te komen. Twitter zelf ontkende het hele verhaal, maar doet de introductie uiteindelijk toch.

Twitter Blue: zoveel gaat het je kosten

Met Twitter Blue krijgen gebruikers toegang tot een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tweets op te slaan in een sectie genaamd Collections. Hierdoor is het mogelijk om bepaalde berichten te categoriseren, zodat je altijd snel bij de juiste tweets kunt komen. Daarnaast ben je als lid van Twitter Blue in staat om je tweets als het ware terug te roepen. Het is geen bewerkingsknop waar mensen al jaren om vragen, maar het komt wel dicht in de buurt.

Net als Gmail-gebruikers is het dus ook mogelijk voor Twitter Blue-abonnees om berichten terug te roepen. Wanneer je een tweet verzend krijg je een bepaald tijdslot waarin je de publicatie ongedaan kan maken en nog een aantal dingen kunt wijzigingen. Zo is dit bijvoorbeeld best wel een lekkere manier om last minute je typfouten uit je tekst te halen.

Twitter Blue verschijnt eerst voor iOS en kost gebruikers €2,99 per maand. Naast de bovenstaande functionaliteiten krijg je ook toegang tot een uniek thema en aparte app icoontjes.

Nog even wachten

Ondanks het feit dat Twitter Blue nu als abonnement in de Apple App Store staat, is het nog niet mogelijk om je ook daadwerkelijk te abonneren op de dienst. Het lijkt er dus op dat het bedrijf alles in ieder geval al heeft klaargezet, maar de dienst nog niet volledig heeft uitgerold. De kans dat die zeer binnenkort gaat gebeuren lijkt op dit moment erg groot.

Twitter Blue: maak kennis met het eerste abonnement en de features!

Meer weten of Twitter en alle ontwikkelingen die daarbij komen kijken? Check dan ook zeker even deze pagina op onze website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen