Audi introduceert gloednieuwe elektrische auto: dit is de Q4 50 e-tron quattro

Elektrische auto's Mark Hofman 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Audi heeft met de e-tron-lijn een heerlijke focus op het gebied van elektrische rijden. De fabrikant breidt deze lijn vandaag uit met een nieuwe model: de Q4 50 e-tron quattro. Wat heeft deze elektrische auto je te bieden?

Met een vermogen van 220kW, een accupakket van 82kWh en een actieradius van maximaal 481 kilometer is deze nieuwe elektrische auto uiterst interessant te noemen. Je haalt hem vanaf juli 2021 in huis voor de minimale prijs van €64.815.

De nieuwe Audi Q4 50 e-tron quattro

Dit nieuwe model uit de Q4 e-tron line-up is zonder twijfel het topmodel te noemen. De Audi Q4 50 e-tron quattro is voorzien van een vierwielaandrijving dat in combinatie met het vermogen van 220kW (299pk) voor aardig wat sportiviteit moet zorgen. Iets waar de uitstraling van auto, mede dankzij de strakke lijnen, overigens ook uitstekend aan meewerkt. Deze strakke lijnen worden doorgezet naar het interieur van de auto dat voornamelijk een agressieve uitstraling geeft. Als weggebruiker beschik je over twee beeldschermen om de gehele elektrische auto te bedienen en is het klimaat te regelen met fysieke knoppen.

Audi Q4 e-tron elektrische auto
Het interieur (Afbeelding: Audi)

Volgens Audi zelf moet deze Q4 50 e-tron quattro naast sportiviteit ook voor stabiliteit en veelzijdigheid zorgen. Iets waar de twee elektromotoren, die in deze elektrische auto te vinden zijn, stevig aan bijdragen. Op iedere as is namelijk een elektromotor te vinden, waardoor het vermogen uitstekend verdeeld wordt. Bij reguliere omstandigheden zal de Q40 50 e-tron alleen beschikken over achterwielaandrijving. Wanneer er extra grip of een krachtigere acceleratie nodig is, zal ook de motor op de vooras zijn werk doen. Hierdoor heeft de auto voldoende vermogen en schiet je in 6,2 seconden naar de honderd kilometer.

Verder is deze elektrische auto begrenst op een topsnelheid van 180 kilometer en bereik je met het 82kWh accupakket een maximaal actieradius van 481 kilometer. Die accu kan natuurlijk opgeladen worden door het energie-terugwinsysteem, maar wordt voornamelijk aan de laadpaal volgegooid. Wat dat betreft zit je wel goed, want met een laadmogelijkheid van 125Kw is het mogelijk om binnen 10 minuten de actieradius met 130 kilometer te verlengen. Al moet je er wel rekening mee houden dat dit onder de ideale omstandigheden zijn.

Audi Q4 e-tron elektrische auto
Strak op de weg (Afbeelding: Audi)

Beschikbaarheid en prijs van de elektrische auto

De Audi Q4 50 e-tron quattro verschijnt in drie verschillende Launch Editions: Advanced, Advanced Plus en S Competition. Het eerste model wordt geleverd met Matrix LED-koplampen, sportstoelen, Audi Virtual cockpit en MMI navigatie Plus. De Advanced Plus uitvoering voorziet de elektrische auto van een panoramadak, parkeerhulp plus, achteruitrijcamera, adaptive cruise controle en meer. Wil je er echt alles uithalen, dan is het goed om voor de Audi Q4 50 e-tron quattro Launch Edition S Competition te gaan. Dit model is voorzien van alles wat de S Line je normaal gesproken te bieden heeft.

Het topmodel van de Q40 e-tron line-up is vanaf vandaag te bestellen voor de minimale prijs van €64.815. Vanaf juli staat de elektrische auto in de showroom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen