Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gadgets 28 mei 2021

Sony verandert de muziekwereld met indrukwekkende gadget

Speel je een instrument, dan heeft Sony wel iets heel unieks voor je. Iets dat je muziekbeleving voorgoed verandert.

Sony heeft een nieuw product op crowdfundingsite Indiegogo gezet. Het gaat om de Motion Sonic. Dit gadget zorgt ervoor dat muziekeffecten worden aangepast op jouw beweging als je een instrument speelt.

Sony verandert de muziekwereld

Het klinkt natuurlijk wat vaag, maar de video’s over hoe het device van Sony werkt geven je een beter beeld. De gadget zelf is eigenlijk een kleine capsule die je kunt stoppen in verschillende bandjes. Eigenlijk kun je het een beetje vergelijken met een Fitbit. Deze bandjes zijn verschillend omdat bewegingen met een gitaar natuurlijk anders zijn dan bijvoorbeeld een piano.

Zoals gezegd reageert de Sony Motion Sonic op jouw bewegingen. Hoe het dat doet kun je zelf instellen. Je kunt bijvoorbeeld een vertraging of versnelling invoeren wanneer je van links naar rechts gaat of je pols beweegt. Hoe je deze wil afstellen doe je allemaal via een app. Zo is het dus simpel handmatig aan te passen. Wel geldt het alleen voor iOS, je hebt dus wel een iPhone nodig.

Crowdfunding

Hoewel het een crowdfundproject betreft, betekent het niet dat het idee helemaal nieuw is. Een aantal jaar geleden toonde Sony al een voorproefje. “Ik geloof dat we een nieuw soort entertainment maken dat nog nooit is vertoond. Ik ben zo blij dat ik samen met jullie een nieuwe cultuur kan neerzetten,” vertelt projectleider Heesoon Kim.

Het is overigens niet de eerste keer dat Sony een project financiert door middel van crowdfunding. Eerder deed het al hetzelfde met een draagbare airco die je onder jouw kleding kunt plaatsen. Deze is vooral ontwikkeld voor de Olympische spelen.

De prijs

Wil je een Sony Motion Sonic en ben je een van de eerste 400 klanten, dan kost het 23.900 yen, oftewel 178,40 euro. Daarna gaat het device voor 203 euro over de toonbank.

The verge

Reageer op artikel:
Sony verandert de muziekwereld met indrukwekkende gadget
Sluiten