Google Foto’s maakt morgen een einde aan onbeperkte gratis opslag

Apps Mark Hofman 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Foto’s is een fantastische dienst waardoor jij al je foto’s en video’s altijd met je meedraagt. Hoe goed de dienst werkt zal morgen niet veranderen, maar hoeveel het je gaat kosten wel. Het grootste voordeel van het gratis abonnement is namelijk bijna verleden tijd.

Tot op heden was het met een gratis abonnement mogelijk om een onbeperkte hoeveelheid foto’s en video’s te bewaren in Google Foto’s. Vanaf morgen gaat die vrijblijvendheid eraf en moet je het delen met de gratis opslag van andere diensten.

Google Foto’s verliest grootste gratis voordeel

Mensen die hun foto’s op dit moment in hoge kwaliteit bewaren op Google Foto’s moeten snel opzoek naar een alternatief. Het platform maakt namelijk een einde aan de gratis onbeperkte opslag die het zijn gebruikers eerst bood. Vanaf morgen telt de hoeveelheid foto’s voor de 15GB gratis opslag die je krijgt bij Google-diensten als Gmail en Google Drive. Een grote reden voor veel mensen om een betaald abonnement, of zoals gezegd een alternatief, te overwegen.

Het is overigens niet zo dat alle foto’s die je tot nu toe hebt opgeslagen opeens verdwijnen. De afbeeldingen die je vanaf morgen toevoegt aan je Google Foto’s collectie vreten pas aan het limiet van 15GB. Al zul je zien dat de foto’s die je voor deze datum hebt toegevoegd niet meer in hoge kwaliteit te bekijken zijn.

Foto’s naar Google Foto’s vanuit Gmail wordt nu een fluitje van een cent

De nieuwe regeling geldt overigens niets alleen voor iOS-gebruikers, maar ook voor Android-gebruikers. De enige consumenten die de dans ontspringen zijn degene met een Google Pixel op zak.

Extra opslag aanschaffen

Het blijft gewoon mogelijk om Google Foto’s gratis te gebruiken, maar het onbeperkte limiet is er dus wel vanaf. Je zal de opslagcapaciteit dus moeten delen met de bestanden in je Google Drive en de bijlagen van je e-mails uit Gmail. Heb je geen zin om over te stappen naar een alternatief, dan is goed om te weten dat je extra opslagruimte kunt kopen. Google hanteert daar de volgende prijzen voor:

  • 100GB opslagcapaciteit | €1,99 per maand of €19,99 per jaar
  • 200GB opslagcapaciteit | €2,99 per maand of €29,99 per jaar
  • 2TB opslagcapaciteit | €9,99 per maand of €99,99 per jaar

Meer weten over Google en alle diensten die het bedrijf levert? Check dan zeker even deze pagina op onze website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen