Google Photos: zo heb je altijd van al je foto’s een back-up

Apps David van Benthem 31 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Nooit bang hoeven te zijn dat je al je vastgelegde herinneringen kwijtraakt: hoe prettig is dat? Met Google Photos kan dat. De dienst van Google zorgt ervoor dat je altijd een back-up hebt van al je foto’s. In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw Google account koppelt met Google Photos en hoe je jouw account synchroniseert met de app.

Allereerst is het natuurlijk handig om Google Photos eerst te installeren. Dat doe je via de Google Play Store als je de app nog niet hebt. Vervolgens open je de app en log je in met je Google account als je dat nog moet doen.

Een lastig dilemma

Kies vervolgens de gewenste beeldkwaliteit waarin Google Photos je foto’s opslaat. Hoe beter de kwaliteit, hoe detailrijker je foto. Maar betere foto’s nemen tegelijk ook meer opslagruimte in beslag. Neem hier dus een afweging in wat je belangrijker vindt. Vervolgens is het een kwestie van wachten voordat je foto’s gesynchroniseerd zijn.

Zodra dat klaar is, is het aan jou om te kiezen van welke mappen je graag een back-up maakt. De vakantiefoto’s met je familie of vrienden zijn hierbij een logisch keuze, terwijl je de bergen met memes van een groepschat misschien links kan laten liggen.

Huawei P40 Pro camera google photos
Het zou toch zonde zijn als al die foto’s niet bewaard worden? (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Maak jouw persoonlijke selectie bij Google Photos

Om een selectie te maken ga je eerst naar het hamburgermenu. Het icoontje daarvan vindt je linksboven in de app, met de drie horizontale streepjes boven elkaar geplaatst. Kies vervolgens ‘Instellingen’ en daarna voor ‘Back-up en synchronisatie’. Druk vervolgens op ‘Apparaatmappen met back-ups’. Er verschijnen dan alle namen van je fotomappen, waarbij je zelf kan kiezen van welke map er een back-up wordt gemaakt. Ideaal dus als je niet alles wilt meenemen naar de toekomst of beperkte opslagcapaciteit op Google’s cloud hebt.

Google Photos heeft recent een grote update gekregen. Ben je benieuwd wat er is veranderd? Lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen