Het supervermakelijke Two Point Hospital krijgt een verrassend vervolg

Games Jelle van Es 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Een paar jaar geleden kregen we het supervermakelijke Two Point Hospital voorgeschoteld. Het was een game die gold als een spirituele opvolger van de klassieker Theme Hospital. Ook niet heel erg gek als je bedenkt dat het team bestond uit een aantal oud-werknemers van die oude game.

In Two Point Hospital is het zaak dat je een ziekenhuis zo goed mogelijk runt en patiënten weer snel beter maakt. En die game krijgt nu een soort van vervolg in de vorm van Two Point Campus.

Two Point Hospital-vervolg in de maak

Officieel is het vervolg op Two Point Hospital nog niet aangekondigd. Maar op de Microsoft Store verscheen Two Point Campus. Dat leek niet helemaal de bedoeling te zijn, want de pagina is snel verwijderd. Maar voordat gebeurde, lag de onthulling eigenlijk al op straat. En daardoor weten we nu wat de nieuwe game gaat brengen. En dat klinkt wat mij betreft erg goed.

Two Point Campus Two Point Hospital vervolg
Ridder spelen op school (Afbeelding: Two Point Studios)

Waar je in Two Point Hospital een perfect ziekenhuis moet bouwen en uitbuiten, daar draait het in Two Point Campus om het bouwen van de perfecte universiteit. Maar dan wel met een twist. Een rechtenfaculteit is namelijk niet zo erg interessant. Daarom kun je een school opbouwen waarbij de studenten leren hoe het is om een ridder te zijn. Of een kookschool, maar dan wel eentje waarbij de studenten een pizza moeten maken van een paar meter doorsnede. Dat klinkt als een game waar je heel wat uurtjes in kunt stoppen.

Dat is een flinke pizza (Afbeelding: Two Point Studios)

Nog even wachten

Omdat het om een lek gaat, is er nog niet veel duidelijk over Two Point Campus. Wel weten we dat de game in elk geval uitkomt op de pc en de Xbox-spelcomputers, maar hij zal waarschijnlijk ook op andere platformen verschijnen. Wanneer deze opvolger verschijnt, dat is nog niet bekend.

Theme Hospital-opvolger Two Point Hospital komt naar de consoles

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen