Vijf Reddit-pagina’s die fantastisch zijn voor de mentale gezondheid

Apps Sam Dille 9 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Reddit is niet alleen een platform voor de gekste nieuwtjes of hacks. Je kunt er juist ook heel veel vinden over mentale gezondheid. Tussen de miljoenen pagina’s zitten een aantal pareltjes die je een hart onder de riem steken tijdens moeilijke dagen.

Uit onderzoek van de National Alliance of Mental Illness blijkt dat een op de vijf mensen worstelt met mentale problemen. Als je psychische klachten hebt kan dit heel eenzaam voelen, vooral als je niet weet waar je terecht kunt. Deze vijf Reddit-pagina’s vormen een hechte community, waar je allerlei soorten problemen kwijt kunt.

Deze 5 pagina’s op Reddit maken je een stuk vrolijker

Een Reddit-platform is natuurlijk nooit een vervanging voor professionele mentale hulp. Toch kan het een fijne ondersteuning zijn om je net iets beter te voelen. Heb jij serieuze mentale klachten, neem dan een kijkje op MIND Korrelatie. Hier kun je bellen of chatten met een hulpverlener.

1. Mental Health

Deze community is opgezet door de South Asian Mental Health Alliance. De naam zegt het al: r/mentalhealth is een Reddit-platform voor het bespreken van alles wat te maken heeft met geestelijke gezondheid. Hoewel de pagina dus wordt beheerd door de organisatie leiden gebruikers grotendeels de gespreksonderwerpen. Ze vragen bijvoorbeeld om advies of ondersteuning voor gezondheidsproblemen. Er is ook een bronnenlijst, waar je terecht kunt voor meer informatie of specialisten die je kunnen helpen. Dit is vooral handig als je met specifieke vragen zit.

2. No Surf: de Reddit-pagina voor een social media detox

Social media kan soms een vervelende plek zijn. Ze kunnen problemen als onzekerheid, angst of depressie vergroten door het enorme aanbod vergelijkingsmateriaal. Als je het gevoel hebt dat je psychische klachten hebt door gebruik van social media, dan kun je terecht op deze Reddit-pagina. Op r/nosurf leer je hoe je social media loskoppelt van je persoonlijk leven en meer tijd vrij kan maken voor andere dingen. Veel gebruikers voelen zich een stuk beter dankzij de community.

Social media content
Aan vergelijkingsmateriaal geen gebrek! (Afbeelding: Pexels/Plann)

3. Mental Health Memes

Misschien ben je een beetje verbaasd na het lezen van de naam van deze Reddit-community. Natuurlijk is deze pagina niet ontworpen om te lachen om geestelijke gezondheid. r/mentalhealthmemes is juist opgericht om lachen in te zetten als medicijn. Dankzij grappige posts helpen gebruikers elkaar om door slechte periodes te komen. Hoewel komedie nooit een vervanging is voor professionele hulp, is het een leuke pagina om al je problemen even te vergeten.

Lachen om Reddit-pagina
Lachen is gezond. (Afbeelding: Pexels/Monstera)

4. MMFB

MMFB is een afkorting voor ‘Make Me Feel Better’. Dit is precies wat de Reddit-pagina probeert te doen. Als je een slechte dag hebt, kun je op deze pagina terecht om je verhaal te vertellen. Andere leden van r/mmfb zullen er vervolgens alles aan doen op je op te vrolijken. De community is niet heel groot, waardoor de groep redelijk hecht is en goed naar elkaar luistert.

Steunen
Je staat er niet alleen voor. (Afbeelding: Pexels/Pixabay)

5. Body Acceptance

Het is niet gek dat je in het social media tijdperk wel eens onzeker bent over je lichaam. Deze Reddit-community biedt een ruimte voor mensen om openlijk hun onzekerheden over hun uiterlijk te bespreken. Andere gebruikers zullen je helpen bij de acceptatie van je eigen lichaam. Ook vind je er diverse specialisten die je verder kunnen helpen. Als Instagram je zelfbeeld naar beneden haalt, kun je op r/bodyacceptance weer opklimmen.

Op zoek naar meer Reddit-kanalen?

Ook gamers kunnen een groot aanbod aan community’s op Reddit vinden. In dit artikel zetten we de beste voor je op een rijtje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen