De Norm 1 is een smartwatch met een verborgen OLED-scherm

Gadgets Mark Hofman 20 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe handig hij ook is: de smartwatch heeft de stijlvolle uitstraling van het horloge wel een beetje teniet gedaan. Wat dat betreft een goede ontwikkeling dat bedrijven een middenweg proberen te vinden. Een middenweg die door de Norm 1 wel heel erg geslaagd is.

Het horloge is namelijk voorzien van een een klassieke uitstraling, maar biedt wel alle gemakken van een smartwatch. Net als de nieuwe Huawei Watch GT 3 Pro, maar dan net even beter.

Norm 1: de smartwatch met een geheim

Norm 1 is een horloge dat rechtstreeks uit Denemarken komt en zijn weg probeert te vinden op Kickstarter. Het concept is simpel, maar spreekt wel aan. Het bedrijf wil simpelweg een klassiek horloge op de markt brengen, dat wel voorzien is van slimme functionaliteiten. Om dit voor elkaar te krijgen maakt de smartwatch gebruik van een verborgen OLED-beeldscherm.

Dit beeldscherm zit verwerkt in de onderkant van je wijzerplaat. Zodra je een melding krijgt zal dit beeldscherm een klein icoontje laten zien. Daar stopt het echter niet. Norm 1 maakt het mogelijk om hele berichten te lezen, zonder dat daar een smartphone aan te pas komt. Klinkt misschien niet heel spannend, maar de uitwerking is wel echt heel erg tof.

Via de onderstaande video krijg je een goede indruk van wat de Norm 1 smartwatch eigenlijk is.

De belangrijkste onderdelen

Er zijn een aantal zaken die van deze smartwatch een tof product maken. Zaken die verwarring kunnen wegnemen bij mensen, omdat horloges met kleine icoontjes al jaren bestaan. Dit zijn ze:

  • Deens minimalistisch ontwerp
  • Verborgen OLED-beeldscherm
  • Toont volledige berichten
  • Snel bellen via het scherm
  • Zelf je notificaties bepalen via toegewijde app
  • Hele lichaam monitoren
  • Slaap meten

De Norm 1 doet dingen echt zoals een typische smartwatch, maar weet het gewoon goed te verbergen. En dat maakt ’em zo tof.

Norm 1: unieke smartwatch nu op Kickstarter

Je kunt de Norm 1 nog niet officieel kopen, maar wel het Kickstarter project ondersteunen. Het doel was 10.000 dollar, maar inmiddels staat de teller op ruim 180.000. Het project heeft een deadline van 12 juni 2022, dus de productie zou al snel kunnen beginnen. Mocht je dus interesse hebben: koop jezelf voor minimaal €175 in en ga zo snel mogelijk met het horloge aan de haal.

Huawei’s gloednieuwe smartwatch is vermomd als klassiek horloge

Meer informatie over het project vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen