Huawei’s gloednieuwe smartwatch is vermomd als klassiek horloge

Gadgets Jeroen Kraak 18 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Huawei heeft vandaag twee nieuwe smartwatches gepresenteerd. Wij vertellen wat je precies van de wearables kunt verwachten.

Huawei presenteert vandaag niet alleen zijn nieuwste vlaggenschip, het komt ook met twee nieuwe smartwatches. Voor de premium-gebruikers is er Watch GT 3 Pro. Zoek je een simpeler klokje die je sportprestaties bijhoudt? Dan is er de Watch Fit 2.

Huawei Watch GT 3 Pro

De Huawei Watch GT 3 Pro is de nieuwste versie van de GT-serie. Naast alle sportfuncties die het ondersteunt, is er nu ook meer ruimte voor hardware en software. Het ondersteunt vijf verschillende satellietsystemen zodat je overal op de wereld nooit de weg kwijt bent.

Sport en gezondheid staan centraal

Zoals gezegd is sport een belangrijk onderdeel voor de smartwatch. Deze wearable heeft meer dan 100 verschillende trainingsmodi die jou in topvorm moet laten komen. De meest bijzondere is wellicht de hardloopplanningfunctie. Deze maakt speciaal voor jou een persoonlijk hardloopplan. Het ondersteunt ook andere sportapps zoals Runtastic en Komoot.

Natuurlijk heeft een smartwatch ook een flink aantal gezondheidsfuncties. Het is letterlijk jouw vinger aan de pols.  Een apneu-trainingsfunctie zorgt er zelfs voor dat je jouw ademhalingsvermogen verbetert.

Waarschijnlijk ben je benieuwd of je door al deze functies ook dagelijks op moet laden. Het goede nieuws is dat het niet hoeft. Bij intensief gebruik moet de Huawei Watch GT 3 Pro eens in de acht dagen aan de lader. Ben je even wat minder intensief qua gebruik? Dan is dat pas eens in de 14 dagen. Als die dan toch opgeladen moet worden, dan kan dat draadloos nu 30 procent sneller dan de voorganger.

Huawei Watch GT 3 Pro
De Ceramic Edition (Afbeelding: Mark Hofman/Want)

De prijzen en varianten

Er zijn twee soorten versies van deze smartwatch. De Huawei Watch GT 3 Pro Titanium editie is vanaf nu verkrijgbaar en kost je 369 euro. Deze heeft een 1,43-inch high-definition AMOLED-kleurendisplay.

Voor de Ceramic Edition, die een iets luxere uitstraling heeft, betaal je 499 euro. Deze versie is vanaf 15 juni beschikbaar. Deze is met een 1,32 AMOLED HD-kleurendisplay wel iets kleiner dan zijn titanium-broer.

Huawei Watch Fit 2

Is dat je iets teveel geld en wil een wat simpeler horloge om mee te sporten? Ook daar presenteerde Huawei vandaag een nieuw model voor. De Huawei Watch Fit 2 kost 149 euro en is vanaf 15 juni verkrijgbaar.

Huawei Watch Fit 2
De Watch Fit 2. (Afbeelding: Huawei)

De smartwatch heeft een 1,74 AMOLED HD FullView-scherm met 336PPI. In tegenstelling tot de vorige versie heeft deze wearable nu wel een luidspreker, zodat je gemakkelijk gesprekken kunt voeren of muziek kunt luisteren via bluetooth.

Met de Sport Field-functie weet het nog nauwkeuriger hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Health Living Management moet zorgen voor een uniek gezondheidsplan met workouts, dagelijkse stappen en vochtinname. Zo blijf je topfit. Meer informatie over die variant vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen