Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 18 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Huawei komt met dé Samsung Galaxy Z Fold 3 killer

Huawei opent de aanval op de opvouwbare telefoons van Samsung. Het presenteert nu de Huawei Mate XS 2.

Wellicht ben je Huawei een beetje vergeten door de Amerikaanse boycot van het merk. Daardoor heb je bijvoorbeeld geen toegang tot de Play Store, maar kun je via een omweg toch de apps downloaden. Het Chinese merk geeft niet op en laat echter zien dat het springlevend is. Het komt met een nieuw opvouwbaar toestel: de Mate XS 2.

Huawei gaat de strijd aan met Apple en Samsung

Huawei noemt de Mate XS 2 de lichtste ooit. Het opvouwbare toestel is maar 255 gram. Dat lage gewicht betekent zeker niet dat je veel functies moet missen. In tegendeel, het is een echt vlaggenschip. Het Chinese merk wil ons dan ook al te graag de verschillen laten zien met de concurrentie. Zo geeft het scherm minder reflectie dan de iPhone 13 Pro Max en de Galaxy Z Fold 3. En hoewel de telefoon opgevouwen ietsjes kleiner is dan de Pro Max, heeft het wel procentueel meer scherm.

Uitgevouwen is de Huawei Mate XS pas echt een beest. Het scherm is met 7,8 inch 0,2 inch groter dan de Samsung Galaxy Z Fold 3.

Dit kun je verwachten

Goed, genoeg vergelijking met de concurrentie. Natuurlijk ben je benieuwd wat voor specs de Huawei Mate XS 2 nog meer heeft te bieden. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 120Hz en een Touch Sampling Rate van 240Hz. De 1,07 miljard kleuren moeten er voor zorgen dat je foto’s en video’s op het toestel er fantastisch uitzien. De pixeldichtheid van 424 ppi en de anti-reflexlaag maken het beeld letterlijk compleet.

Ook onder het scherm belooft Huawei veel goeds. Zo heeft het model 8GB ram en 512 GB aan opslag. De motor van het toestel is de snelle Snapdragon 888-chip. Je kunt je fantastische foto’s dus snel kwijt.

Dat zijn natuurlijk geweldige specs, maar je vermoedt het al: het gaat je wel wat kosten. Je bent zo’n 1.999 euro kwijt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Huawei komt met dé Samsung Galaxy Z Fold 3 killer
Sluiten