Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 18 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

YouTube Music alleen via je smartwatch? Het is eindelijk mogelijk!

De app van YouTube Music op Wear OS geeft gebruikers eindelijk de mogelijkheid te luisteren naar muziek, zonder een telefoon te koppelen. Het heeft echt ontzettend lang geduurd voordat dit mogelijk was, maar nu kan het dus eindelijk. Gebruik je de streamingdienst op je smartwatch? Haal dan snel de update binnen.

Smartwatches zijn over het algemeen best toffe dingen. Je speelt er muziek mee af en kunt er berichten mee beantwoorden. Soms bedien je er ook apparaten in je smarthome mee. Maar in de meeste gevallen is het ook zo dat dit allemaal niet werkt wanneer je geen smartphone koppelt aan het apparaat om je pols.

YouTube Music op Wear OS

Steeds meer apps bieden functionaliteiten aan zonder die verplichte smartphonekoppeling. Daardoor verandert de smartwatch van verlengstuk van je smartphone naar een zelfstandig apparaat. YouTube Music is de volgende app in de rij die laat zien dat je niet per se een gekoppelde telefoon hoeft te hebben, gelukkig.

Wear OS
Wear OS van Google. (Afbeelding: Google)

Wanneer je gebruikmaakt van YouTube Music op je WearOS-smartwatch, dan kun je vanaf deze week muziek streamen zonder tussenkomst van je smartphone. Je speelt de muziek af via wifi of het mobiele netwerk. Ook hoef je hiervoor geen enkel nummer vooraf te downloaden, zoals eerder wel nog het geval was.

Abonnement op Premium-dienst

Er kleeft wel een belangrijke voorwaarde aan de functionaliteit. Je moet namelijk een abonnement hebben op YouTube Music Premium, want anders werkt het streamen helaas niet. Maar als gebruiker van Music maak je waarschijnlijk al gebruik van Premium, dus voor het gros van de gebruikers komt dit wel goed.

Onthoud ook dat de opties nog niet werken wanneer je een iPhone of Apple Watch gebruikt. Dit werkt vooralsnog alleen binnen de Android- en WearOS-ecosystemen. Verder krijgt YouTube Music een nieuwe tile op WearOS, zodat je heel snel toegang krijgt tot recent afgespeelde muziek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GOogle

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!