Google komt met de ideale functie voor jouw sollicitatiegesprek

Apps Jeroen Kraak 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Velen krijgen al de bibbers bij het denken aan een sollicitatiegesprek. Gelukkig helpt Google je nu een handje om de ideale baan te krijgen.

Solliciteren is zenuwslopend. Je wil heel graag die droombaan te pakken krijgen, maar met jou zijn er soms zelfs tientallen of honderden anderen die dat ook willen. Daarvoor moet je jezelf onderscheiden. Dat begint natuurlijk met een mooie motivatie. Als je die eerste horde al doorkomt, krijg je de volgende: het sollicitatiegesprek.

Her ideale voorbeeld voor een sollicitatiegesprek

Waar je bij een brief nog de tijd hebt om de ideale bewoordingen te vinden, moet je bij een gesprek er meteen staan. Natuurlijk kun je jezelf goed voorbereiden door veel informatie over het bedrijf te vinden en je optimaal te presenteren, maar het kan nog steeds lastig zijn. Om je toch iets fijner te laten voelen en in te haken op de vermoedelijke vragen, komt Google nu met de ideale tool.

Een sollicitatiegesprek kan lastig zijn en vooral als het jouw eerste keer is in een nieuw veld. Zeker als je geen familie of vrienden hebt die in die tak werken. Gelukkig heeft Google nu een oplossing met Interview Warmup.

De ideale voorbereiding

Interview Warmup werkt met AI. Als eerste selecteer je in welk beroepenveld je jouw sollicitatiegesprek hebt en dan zie je veel voorkomende vragen voorbijkomen. Je kunt deze inspreken waarna Google er een transcriptie van maakt. Vervolgens kun je verschillende zaken eruit filteren. Zo ziet het welke woorden je het meest gebruikt en krijg je tips om andere te gebruiken.

Daarnaast herkent het ook woorden die te maken hebben met de functie voor je sollicitatiegesprek. Vervolgens is het mogelijk al die woorden te highlighten. Zo zie je waar je relatief veel en weinig over praat. Overigens zegt de tool niet of het goed of fout is, maar je krijgt wel meer inzicht in je antwoorden. Zo kun je oefenen om meer balans in je antwoorden te krijgen. Als je meer inzicht hebt in wat je zegt, kun je ook makkelijker schakelen als je bij een gesprek bepaalde vragen krijgt.

Google Interview Warmup is ontwikkeld voor Career Certificates-leerlingen. Oftewel, het programma dat Google gebruikt om meer uit je werk te halen. Mede door de kennis op het gebied weet het bedrijf als geen ander wat voor vragen je kunt verwachten tijdens je sollicitatiegesprek.

Wil je de functie zelf proberen? Dat kan hier! Helaas is de functie alleen nog maar in het Engels, maar als je de taal beheerst kun je nog steeds oefenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen