Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 13 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Google geeft één van de beste notitie-apps de functie die we willen

De Google Keep-app is één van de beste apps waarmee je notities kunt maken, aangezien de software ontzettend simpel en toegankelijk is. En dat terwijl je als gebruiker niet hoeft in te leveren op functies en opties. Binnenkort komen daar extra mogelijkheden bij, waar je ongetwijfeld heel blij mee gaat zijn.

Laten we eerlijk zijn: Google heeft niet de meest betrouwbare reputatie als het om apps, diensten of apparaten gaat. Je kunt als early adopter er niet altijd van uitgaan dat het product er over enkele maanden of jaren nog is. Het bedrijf trekt namelijk gewoon ergens de stekker uit wanneer het product niet scoort.

Google Keep ontvangt handige update

Vanuit een zakelijk perspectief is dat een logische stap, maar vanuit het oog van de consument kleeft er dus een risico aan het gebruik van Google-diensten. Hoe dan ook, voor de notitie-app Keep is dat alles behalve waar. Die app bestaat echt al járen en krijgt zo nu en dan nog eens een handige update voorgeschoteld.

Google Keep
Google Keep (Afbeelding: Google)

Dat laatste is ook nu het geval. Dat blijkt uit gegevens die de redactie van 9to5Google uit het apk-bestand (het installatiebestand) van Google Keep haalde. Binnenkort krijgen gebruikers toegang tot verschillende opmaakopties. Je kunt teksten dan dik drukken, cursiveren of onderstrepen, bijvoorbeeld.

Hier vragen gebruikers al jaren om

Ook kun je bijvoorbeeld bulletpoints aanmaken en links toevoegen, allemaal binnen een notitie die je aanmaakt. Kortom, Google Keep wordt een betere tekstverwerker dan die ooit was. Daarmee komt Keep bijna op een gelijk niveau met andere diensten van het bedrijf, zoals Documenten.

Google Maps krijgt een van de indrukwekkendste functies ooit

Daarnaast komen er nog twee handige knoppen aan. Met de eerste knop haal je de opmaakopties tevoorschijn. Die staan dus niet constant in beeld. En met de tweede knop haal je alle opmaak weer weg. Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk wanneer de update voor iedereen beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google geeft één van de beste notitie-apps de functie die we willen
Sluiten