Google Maps krijgt een van de indrukwekkendste functies ooit

Apps Jeroen Kraak 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je een echte liefhebber van Google Maps en tuur je het liefst uren op de kaart? Deze nieuwe functie geeft je een compleet nieuwe ervaring.

Google Maps is al lang niet meer die saaie kaarten-app van weleer. Natuurlijk kun je al tijden gebruikmaken van Google Street View, maar dat kan nog veel spectaculairder. De ontwikkelaars komen nu met een nieuwe functie die stappen vooruit zet.

Het beste van drie in één voor Google Maps

Google Maps voegt drie sterke functies nu samen in een nieuwe indrukwekkende feature die het Immersive View noemt. Het was in Google Earth al mogelijk om sommige gebouwen op de kaart in 3D te zien. Door het nu te combineren van een soort Street View krijg je een compleet nieuwe ervaring. Het lijkt alsof je zelf als een god door de stad zweeft. Het is zelfs mogelijk om een restaurant virtueel naar binnen te gaan.

Google Maps: 5 geheime functies die je niet kent

In een nieuwe video van het bedrijf laat het zien waar Google Maps binnenkort allemaal toe tot in staat is. De nieuwe functies combineert live verkeer, weer en astronomische data van Maps, Earth en Street View samen, waardoor er een echte 3D wereld ontstaat. Natuurlijk is dat wel alleen op plaatsen waar Google 3D gebouwen weergeeft. Horeca, winkels en andere bedrijven moeten zelf data aanleveren om in 3D te worden uitgegeven.

Overal op beschikbaar

Deze versie van Google Maps moet op elke telefoon en ander apparaat werken. Je zal ‘m dus ook terugzien op de iPhone en de iPad om een voorbeeld te noemen.

Wil je in 3D over Amsterdam vliegen? Dan moet je nog even wachten. Google rolt de functie het eerst uit bij de steden Los Angeles, Londen, New York, San Francisco en Tokyo. Daarna moeten er nog veel meer steden volgen. Als je dus even een stedentripje wil maken zonder echt weg te gaan, kun je dus prima bij Google Maps terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen