Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Android-gebruikers kunnen dankzij Rabobank stuk makkelijker betalen

Vanaf morgen, dinsdag 17 mei, wordt het voor Android-gebruikers makkelijker om te betalen met hun smartphone. Mits ze klant zijn bij de Rabobank.

Rabobank laat vandaag weten dat het mogelijk wordt te betalen met Google Pay. Dit betekent overigens ook direct het einde van de Rabo Wallet-app, al stopt de bank daar niet direct mee.

Android-gebruikers betalen makkelijker met Rabobank

Vanaf dinsdag is het voor Android-gebruikers mogelijk hun betaalpassen van Rabobank te koppelen met Google Pay. Via deze weg kunnen ze contactloos betalen met hun smartphone, net als bij Apple al het geval is. Daar is de ondersteuning voor een dergelijke betaalwijze al tijden beschikbaar. Google Pay is echter niet alleen op je Android-smartphone, maar ook op de smartwatch te gebruiken.

Vorige week kregen we al bericht van Rabobank dat de ondersteuning binnenkort uitgerold zou worden. Een exacte datum voor de Google Pay-ondersteuning werd toen niet genoemd.

Het einde van de Rabo Wallet

Door de nieuwe Google Pay-ondersteuning komt er dus ook direct een einde aan de Rabo Wallet-app. Dit was tot op heden dé manier voor klanten van de bank om met hun smartphone te betalen. Het advies is dus om de overstap naar Google Pay zo snel mogelijk te maken. Android-gebruikers hebben echter nog wel even de tijd om dat te doen. De Wallet-app verliest pas vanaf 1 augustus zijn ondersteuning.

De applicatie werd in 2018, in samenwerking met Ease2Pay geïntroduceerd.

Android gaat iOS achterna

Door de ondersteuning voor Rabobank-klanten gaat Android steeds meer de kant van Apple op. In het geval van digitale betaalmiddelen wel zo prettig. Apple Pay heeft in de afgelopen jaren bewezen een uiterst handige methode te zijn om rekeningen te betalen. Vandaag werd, met de toevoeging van de SNS Bank, de laatste grote bank in ons land voorzien van ondersteuning.

Apple Pay vanaf nu ook beschikbaar voor klanten van SNS

Het is dus nog even wachten tot het zover is, maar de kans is groot dat dergelijke partijen zich vanaf nu gaan richten op de ondersteuning voor Android.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!