Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 16 mei 2022

5 dingen die je moet weten voor je de Bose Soundlink Flex koopt

Heb jij interesse gekregen in de Bose SoundLink Flex? Dan zit je qua Bluetooth-speaker zonder twijfel goed. Al zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Persoonlijk ben ik erg enthousiast over de speaker van Bose, maar ik merk wel dat er een aantal dingen zijn die net iets anders werken dan je zou verwachten. Daarom zet ik deze eerst voor je op een rij, zodat je weloverwogen een beslissing over de aanschaf kunt maken.

Bose SoundLink Flex: 5 belangrijke dingen om te weten

De volgende vijf zaken zijn goed om in de gaten te houden als je de SoundLink Flex aan wilt schaffen:

#1 Bluetooth 4.2 ipv 5.1

Waarom dit het geval is weet niemand, maar de Bose SoundLink Flex maakt gebruik van Bluetooth 4.2. De verbinding is ongelofelijk stabiel, maar reikt minder ver dan het geval is bij Bluetooth 5.2.

Bose SoundLink Flex
Bedien de speaker via de bovenkant (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Bose SoundLink Flex: geen input fysieke aansluiting

Wil jij een fysieke aansluiting gebruiken voor je muziek, dan zit je met de Bose SoundLink Flex niet goed. Deze Bluetooth-speaker is op veel manieren te verbinden met de bron, maar heeft geen fysieke aansluiting.

#3 Niet te ver weg gaan staan

Op het moment dat jij deze speaker gebruikt om te bellen, wat zeker aan te raden is, moet je niet al te ver weg gaan staan. Het geluid is tot op een meter of drie nog goed te verstaan, maar daarna wordt het toch wel aanzienlijk minder.

Bose SoundLink Flex
Staat uitstekend op je bureau (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 Bose SoundLink Flex: geen multi-point Bluetooth

Ondanks de ondersteuning voor Bluetooth 4.2 en AirPlay 2, heeft de SoundLink Flex op dit gebied alsnog een klein nadeel. De speaker is niet voorzien van multipoint. Een verbinding met twee verschillende apparaten tegelijkertijd zit er dus niet in. Je moet elke keer als je van bron wisselt opnieuw verbinding maken.

#5 Kamer moet wel klein zijn

Bose zegt met de SoundLink Flex een ruimte te kunnen vullen met geluid. Waar de geluidskwaliteit erg goed is, lijkt deze belofte wel iets te voorbarig. Ja, er is een ruimte te vullen met het geluid. Die ruimte moet echter alleen niet al te groot zijn.

Bose SoundLink Flex
Prima plekje (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 dingen die je moet weten voor je de Bose Soundlink Flex koopt
Sluiten