Haal het maximale uit je Google Nest Hub met behulp van deze 5 tips

Smart Home Sam Dille 21 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Google Nest Hub heeft inmiddels geen introductie meer nodig. De spraakassistent is een mooie aanwinst in de home-lijn van Google en lijkt steeds beter te worden met elke upgrade. Hoewel de Nest Hub geliefd is onder veel gebruikers, heeft hij veel meer te bieden dan je op het eerste oog denkt.

De slimme schermen van Google Nest Hub maken gebruik van spraakbediening, wat betekent dat het apparaat ultra-makkelijk is in gebruik. De Nest Hub heeft echter geen gebruikersinterface, waardoor je niet snel nieuwe features tegenkomt. Google geeft je wel een aantal tips en trics op het startscherm, maar die dekken lang niet alle mogelijke opties.

Nog meer uit je Google Nest Hub halen?

In deze lijst vind je enkele handige functies, waarvan wij denken dat ze je Google Nest Hub een stuk beter maken. De meeste van deze functies zijn ook bruikbaar voor andere smart-apparaten van Google. In principe bij elk apparaat dat wordt aangedreven door Google Assistent en voorzien is van een scherm.

1. Pas je fotolijst aan

Als je de Nest Hub niet gebruikt selecteert Google standaard een aantal foto’s uit je galerij. De kans zit er dan dik in dat ook foto’s die je liever niet ziet de revue passeren. Geen paniek, je kunt de foto’s aanpassen in de instellingen van de Google Home-app. Open eerst de Home-app, klik op het tandwielpictogram en selecteer ‘fotolijst’. Hier kun je dus selecteren wat er op het hoofdscherm van de Google Nest Hub te zien is. Er zijn ook een aantal andere handige instellingen in deze categorie. Zo kun je onder andere de temperatuur laten weergeven en meldingen voor aankomende evenementen instellen. Zo krijgt je fotolijst een persoonlijke look.

2. Schakel het scherm ‘s nachts uit

Een Nest Hub die fel staat de branden, is een enorme stoorzender als je wil gaan slapen. Het scherm hoeft natuurlijk niet altijd aan te staan, want je kunt de Hub makkelijk op slaapstand zetten. Selecteer in de Google Home-instellingen van jouw Hub de categorie ‘weergave’. Klik vervolgens op ‘Bij weinig licht’. Druk daarna op ‘scherm uitschakelen’ en voila. Je Google Nest Hub zal je nooit meer lastig vallen in het donker. Tenzij je ‘Ok Google’ zegt.

3. Gebruik je Google Nest Hub als een Chromecast

Je weet vast al dat je YouTube kunt kijken op de Nest Hub, maar hoe zit het met andere content? Misschien het beste aspect van de Nest Hub is dat hij functioneert als een Chromecast-ontvanger. Dit geeft je de mogelijkheid om van bijna elke app op je telefoon films, muziek en podcasts te casten naar de Google Nest Hub. Het enige wat je hoeft te doen is op de ‘cast’-knop te klikken.

4. Verander je Google Nest Hub in een tolk

Wist je dat Translate beschikbaar is op alle displays van Google Assistent? De versie uit 2019 maakt het mogelijk om twee mensen met elkaar te laten praten in verschillende talen. De display fungeert dan als een soort tolk. Om je Google Nest Hub deze taak te geven zeg je ‘Ok Google’ en daarna zoiets als ‘Help me Spaans te spreken’. Verwacht niet dat je vlekkeloos een vreemde taal kunt spreken. De tolkmodus is nog steeds gevoelig voor de gebruikelijke problemen die Google Translate met zich meebrengt. Als je niet te diepgaande gesprekken voert is de tool een handige ondersteuning.

In onderstaande video zie je de feature in actie

5. Zoeken in Google Foto’s

Het is ook mogelijk om een diavoorstelling op te starten op je Google Nest Hub. Ideaal voor als je bijvoorbeeld je vakantiefoto’s wil laten zien. Ook voor deze functie heb je niet meer dan je stem nodig. Roep zoiets als ‘laat mijn foto’s uit Parijs zien’. Je hoeft hiervoor niet eerst een album aan te maken. Google zoekt zelf uit welke foto’s in de categorie vallen. De overeenkomende afbeeldingen tonen zich meteen op je scherm. De uitkomst van deze commando’s zijn verrassend goed. Google weet deze selectie bijna foutloos te maken.

Google komt met de ideale functie voor jouw sollicitatiegesprek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen