Haal meer uit Netflix met deze gratis VPN’s voor Android

Apps Sam Dille 28 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Gratis VPN-services zijn er niet alleen voor pc’s. Je kunt je verbinding ook extra beveiligen op een Android-smartphone. Het aanbod in de Play Store is enorm, maar welke zijn nou echt de moeite waard?

VPN-services zorgen voor een extra laagje veiligheid als je verbonden bent met een (Wifi-)netwerk. Al je internetverkeer gaat via de servers van de VPN. Deze controleert het netwerkverkeer en zorgt ervoor dat jouw gegevens niet uitgewisseld worden met de websites die je bezoekt en andersom.

De beste gratis VPN-services om meer uit Netflix te halen

Natuurlijk is dit niet het enige waar VPN’s ideaal voor zijn. Een krachtige VPN kan namelijk de geografische beperkingen van Netflix omzeilen. Dit komt doordat je kan verbinden via verschillende landen en gebieden. Hierdoor kan je titels die alleen in het buitenland beschikbaar zijn, streamen in Nederland.

1. Proton VPN

ProtonVPN is een goede optie als je slechts één apparaat wil beschermen. De gratis versie biedt een gemiddelde snelheid die prima te gebruiken is, maar gaat wankelen als je meerdere devices tegelijk verbindt. Ben je echter op zoek naar een snellere VPN-verbinding, dan zal je extra moeten betalen. De Premium versie biedt namelijk 10 gigabit-per-seconde servers. ProtonVPN heeft een uitstekend privacybeleid en er zijn geen gegevenslimieten. Om de service te kunnen gebruiken moet je een account aanmaken, zelfs bij de gratis versie. ProtonVPN Free biedt drie landelijke verbindingsopties.

2. Windscribe Pro

De VPN-verbinding van Windscribe Pro is een tikkeltje beperkt, maar nog steeds een solide keuze voor Android. In plaats van onbeperkt gebruik, zoals bij ProtonVPN, krijg je bij deze service 10 GB browsen per maand. Er zijn daarentegen geen apparaat limieten en je hebt 10 landelijke verbindingsopties. Om toegang te krijgen tot de service hoef je enkel je e-mailadres af te geven. Het privacybeleid van Windscribe is goed, maar hij houdt dus wel je datagebruik bij, zodat je binnen de maandelijkse limiet blijft.

3. Hide.me

Hide.me heeft behoorlijk goede snelheden en net als Windscribe is de gratis versie beperkt tot 10 GB per maand. De VPN-verbinder biedt vijf verbindingsopties, waaronder twee Amerikaanse locaties en in Canada, Duitsland en Nederland. Om gebruik te maken van Hide.me hoef je geen account te hebben, waardoor de service makkelijk en snel te gebruiken is.

4. Speedify 10

De specialiteit van Speedify is een naadloze VPN-verbinding tussen Wifi en smartphones. Meestal als de Wifi-verbinding op je smartphone wegvalt, kun je niet meer verder internetten. Speedify zorgt ervoor dat je in dit soort gevallen gewoon online blijft. De service zorgt ook voor hogere verbindingssnelheden. Het nadeel van de gratis-versie is dat je slechts 2 GB aan dataverbruik per maand krijgt. Dat is eigenlijk veel te weinig. Maar als je op zoek bent naar een eenvoudige VPN-verbinder, is Speedify zeker de moeite waard om even te checken.

Ben jij een Netflix-Pro? Dan ken je deze 5 geheime trucjes al!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen