Synchroniseer al je slimme apparaten met behulp van Google Home

Smart Home Sam Dille 3 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel Smart Home-apparaten worden geleverd met een eigen installatie-instructie en app waarmee je hem bedient. Als je gebruik maakt van gadgets van verschillende merken moet je dus veel schakelen tussen verschillende applicaties. Mega irritant toch? Gelukkig kan je dit heel makkelijk oplossen met hulp van Google Home.

Veel smart home-apparaten hebben een ingebouwde Google Assistent-ondersteuning en zijn makkelijk te besturen via de Google Home-app. Dit betekent dat je maar één app kunt gebruiken om al je gadgets te beheren. Zelfs als ze allemaal door verschillende fabrikanten zijn gemaakt. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Niet elk smart home-apparaat werkt met de Google Home-app, maar veel van hen doen dat wel. Dit staat bijna altijd vermeld op de verpakking. Als je op zoek bent naar nieuwe gadgets, is het dus belangrijk dat je eerst goed de productvermelding leest. Bij twijfel kom je er vast snel achter op de website van de fabrikant. Ook kun je proberen om de barcode te scannen.

Philips Hue
Philips Hue is koppelbaar met de huisapp van Google. (Afbeelding: Philips)

Voordat je in de Google Home-app duikt, moet het apparaat in kwestie zijn ingesteld. Doe dit met hulp van de instructies van de fabrikant en de bijbehorende app. Nadat het apparaat is ingesteld heeft het een goede verbinding met internet en zijn eventuele updates uitgevoerd. Je Smart Home-aanwinst is nu klaar om te synchroniseren.

Zo voeg je een nieuw apparaat toe in de Google Home-app

Volg dit simpele stappenplan en je nieuwe gadget is in een mum van tijd gesynchroniseerd. Bij twijfel of voor een uitgebreidere instructie kun je terecht bij de helpdesk van Google.

  1. Ga naar de Google Home-app.
  2. Tik op de +-knop in de linkerbovenhoek en kies ‘apparaat instellen’.
  3. Druk op ‘werkt met Google’.
  4. Er verschijnt nu een lijst met fabrikanten. Selecteer die van jouw gadget.
  5. Google Home scant het lokale netwerk en komt waarschijnlijk binnen enkele seconden bij jouw apparaat terecht. Klik op de naam van je gadget en geef hem een herkenbare naam.
  6. Bevestig de gemaakte keuzes en je synchronisatie is voltooid!

Op deze video zie je precies welke knoppen je moet indrukken

Apparaten bedienen via Google Home

De verschillende opties die Google Home voor jouw apparaat biedt, worden zichtbaar als je het apparaat in de app selecteert. Maak je geen zorgen als Google Home niet alle opties heeft die je in de eigen app van het apparaat ziet. De belangrijkste functies en instellingen moeten aanwezig zijn en je kunt de oude app nog altijd gebruiken. Het is natuurlijk logisch dat de features verschillen per apparaat. In het geval van slimme lampen kun je bijvoorbeeld de helderheid aanpassen en de kleur wijzigen, terwijl je bij een slimme thermostaat de temperatuur kunt bepalen. In het begin is de bediening nog een beetje oefenen, maar al snel kun je niet meer zonder.

De beste beveiligingssystemen voor thuis in 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen