5 Samsung Galaxy S22-functionaliteiten die je goedkope toestel ook heeft

Smartphones Sam Dille 3 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Samsung bekogelt je bij de release van een nieuwe smartphone met de beste functies. Heel leuk, maar je hebt er niks aan als je zo’n vlaggenschip niet kunt betalen. Het lijkt dan alsof deze tools buiten bereik zijn, maar niets is minder waar.

Veel van de meer betaalbare Samsung-smartphones bevatten namelijk ook steeds betere features. Dus als je een Galaxy A-mobiel koopt, zoals de mid-range Galaxy A53 of Galaxy A13, kun je veel van deze functies gewoon gebruiken. Wij hebben er een paar voor je op een rij gezet.

Deze 5 Samsung-features zijn een stuk betaalbaarder dan je misschien denkt

Voor kwaliteit hoef je dus zeker geen dikke portemonnee te hebben. Deze vijf functies vind je op zowel vlaggenschepen als mid-range modellen. Houd er wel rekening mee dat dit geldt voor modellen die niet ouder zijn dan twee jaar.

1. Single Take

De Single Take verscheen voor het eerst op de Samsung Galaxy S20-serie. Dit is een modus die foto’s maken een stuk makkelijker maakt. Met de feature neem je een kort video van je onderwerp op. Vervolgens ontvang je een lijst vol met de beste foto’s en video’s van die korte opname. Je kan met Single Take de mooiste beelden schieten, of je nu veel weet over fotografie of niet.

Check hier Single Take in actie

Hoewel de functie een belangrijke verkooptruc is voor veel moderne S-telefoons, is hij ook beschikbaar op A-series. Deze supereenvoudige kiekjes kun je dus maken op veel recente modellen, ongeacht of je hebt betaald voor Samsung-smartphone van topklasse. Eerlijk is eerlijk: de AI is op een goedkopere smartphone niet zo slim als op een vlaggenschipmodel. Toch is het een geweldige functie waar je helemaal niet veel voor hoeft te betalen.

2. Apparaat onderhoud voor Samsung smartphones

Als je veel geld uitgeeft aan een dure telefoon, wil je natuurlijk dat deze lang meegaat. Helaas is dat niet altijd even makkelijk. Daar heeft Samsung wat voor bedacht. In de batterij instellingen van nieuwere smartphones is namelijk de functie ‘Device Care’ te vinden. Hier kun je zien hoe gezond een apparaat is door middel van een score. Die score kun je vervolgens verhogen door je smartphone ‘gezonder’ te gebruiken. De feature geeft je ook opties om de opslag, het geheugen en de batterij te optimaliseren. Allemaal om ervoor te zorgen dat je smartphone zo gezond mogelijk blijft. Device Care is beschikbaar voor alle Galaxy-apparaten, niet alleen voor smartphones uit de S-serie.

Samsung Galaxy Z Fold 3 op zak? Deze accessoires mag je niet missen!

3. Adaptive charing

Adaptive charging beschermt de levensduur van je batterij met hulp van AI. De technologie zoekt uit wanneer je smartphone snel moet opladen en wanneer je juist minder stroom nodig hebt. Hierdoor kun je de smartphone eeuwenlang aangesloten houden zonder dat dit ten koste gaat van de batterij. Oorspronkelijk was de feature alleen beschikbaar op toptelefoons van Samsung, maar recent is hij ook beschikbaar op betaalbare telefoons. Je moet wel een Samsung-oplader gebruiken om deze functie te kunnen gebruiken. Heb je die niet, dan kun je hem online bestellen.

Adaptive charging
Slim opladen. (Afbeelding: Unsplash)

4. Voedselmodus

Hoewel Samsung vaak pronkt met de Single Take-modus, is het niet de enige feature waarmee je prachtige foto’s kunt schieten. Een andere toffe functie is de voedselmodus. Hiermee kun je een kleine voorgrond selecteren, waardoor de rest van de opname een licht wazig wordt gemaakt. Hoewel de naam anders doet denken, is de functie ook prima te gebruiken voor andere onderwerpen dan alleen eten. Deze modus is niet alleen handig op Samsung Galaxy S-telefoons, maar verschijnt ook op apparaten uit de A-serie. Omdat de goedkopere smartphones minder krachtige camera’s hebben, is het resultaat alleen mogelijk wel wat minder.

Check hier de voedselmodus in actie

5. Spot color

Zodra je een foto hebt gemaakt, wil je hem natuurlijk zo mooi mogelijk maken. De meeste toptelefoons van Samsung hebben een tool waarmee je makkelijk foto’s kunt bewerken. Een van de belangrijkste functies is ‘spot color’. De modus laat je een kleur selecteren, die wordt doorgevoerd op de gehele foto. Er zijn verschillende opties waarmee je kunt spelen, waardoor je mooie kunstwerken kunt maken. Ook deze functie is beschikbaar op Galaxy A-smartphones en dus goed te betalen.

Leer in deze video hoe je spot color het best gebruikt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen