WhatsApp-gebruikers kunnen eindelijk op berichten reageren met Emoji

Apps Mark Hofman 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp rolt vandaag eindelijk een functionaliteit uit waar we het de afgelopen tijd al heel vaak over gehad hebben. Met ingang van de nieuwe update is het mogelijk om op berichten te reageren met Emoji.

De nieuwe update is overigens nog niet voor alle gebruikers te downloaden. Op dit moment is de functionaliteit beschikbaar voor deelnemers van de Android Betaversie van WhatsApp. Al is dat minder slecht nieuws dan je misschien zou denken.

WhatsApp gaat meer inzetten op Emoji

Sinds jaar en dag zijn Emoji onmisbaar op WhatsApp. Via deze manier is het mogelijk om, zonder er enig woord aan vuil te maken, snel te reageren op de berichten van anderen. Dat kon voorheen al door een emoji te sturen in een gesprek. Dankzij de nieuwe functionaliteit is het echter mogelijk om daar nog een schepje bovenop te doen.

WhatsApp stelt gebruikers in de mogelijkheid om een emoji te koppelen aan een bericht. Wanneer iemand dus iets grappigs stuurt kan jij daarop reageren. Deze wordt dan niet als apart bericht in het gesprek verstuurd, maar is onderaan het oorspronkelijke bericht te vinden.

WhatsApp Emoji
(Afbeelding: WABetaInfo)

Alleen voor betatesters met Android

Op het moment van schrijven is de functionaliteit net uitgerold voor betatesters met Android. Het gaat om versie 2.22.8.3 van de WhatsApp beta. Volgens een deelnemer krijgen testers op dit moment toegang tot zes verschillende Emoji, waarmee men kan reageren op berichten.

Het gaat om de volgende tekentjes:

  • 👍🏻 Duimpje omhoog
  • ❤️ Liefde
  • 😂 Lachen
  • 😮 Verrast
  • 😢 Verdrietig
  • 🙏 Bedankt

Er werd al lang gesproken over een dergelijke functionaliteit, maar tot op heden hadden we er nog weinig van gezien. Het is natuurlijk balen dat nog niet iedere gebruiker voorzien wordt, al is de kans groot dat je de Emoji langzaam maar zeker vaker in het wild gaat spotten. Sta er dus niet gek van te kijken als je binnenkort van iemand een reactie krijgt.

Gezien de functionaliteit nu in beta is kunnen we er voorzichtig vanuit gaan dat de feature uitgerold wordt voor het grote publiek. De verwachting is dat we niet heel lang hoeven te wachten, al is een officiële releasedatum nog niet bekend.

WhatsApp zet stappen in 2022

Het is zeker niet de eerste keer in 2022 dat we spreken over een nieuwe WhatsApp-functionaliteit. Je zou bijna denken het het bedrijf, na vorig jaar, iets in te halen heeft. Het is sinds kort mogelijk om spraakberichten te beluisteren voor je ze verstuurd, backups veilig te stellen én stickers te maken op je desktop.

Emoji nog makkelijker te gebruiken in WhatsApp voor Windows 11

Wil je helemaal niets missen rondom de app van Meta? Check dan ook zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen