Mark Hofman
Mark Hofman Apps 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Emoji nog makkelijker te gebruiken in WhatsApp voor Windows 11

WhatsApp behoort tot een van de grootste applicaties van de markt. Niet alleen voor iOS en Android, maar ook zeker voor Windows en Mac. Al krijgt de dienst op de laatste twee platformen wel degelijk iets minder liefde dan op de eerste twee.

Dat wil alleen niet zeggen dat het bedrijf achter WhatsApp zich niet bezighoudt met het verbeteren van het platform. In tegendeel zelfs. Consumenten krijgen toegang tot een nieuwe functionaliteit binnen Windows 11 en Windows 10. Het leven met emoji wordt makkelijker!

Emoji makkelijker in WhatsApp voor Windows 11

WhatsApp is op Windows 10 en Windows 11 bijna net zo makkelijk in gebruik als op iOS en Android. Al zijn er wel een aantal verschillen tussen de twee platformen. Zo is het niet mogelijk om te videobellen via de dienst én is het selecteren van emoji iets minder makkelijk. Gezien er talloze mensen zijn die de tekentjes als een tweede taal zien, en ze ongegeneerd achter iedere zin plempen, een klein probleem dus.

De mensen van WABetaInfo weten vandaag te melden dat er goed nieuws is voor deze gebruikers. WhatsApp-versie 2.2206.1.0 zorgt er namelijk voor dat je op Windows 11 en Windows 10 toegang krijgt tot een emoji-snelkoppeling. Hiermee is het mogelijk om de tekentjes, die je eerder via een aparte pop-up moest selecteren, sneller in te voeren.

WhatsApp Windows 11
Snelkoppeling zo geopend (Afbeelding: WABetaInfo)

Denk dus aan snelkoppelingen als :hallo: of :lach: om emoji voorgesteld te krijgen. Je kunt uit een klein pop-up schermpje wederom uit de juiste emoji kiezen, maar hoeft nu dus niet alle beschikbare tekentjes door te zoeken. Een verbetering, al blijft de oude methode nog wel actief.

Hoe zit het dan bij Mac?

WhatsApp voor Windows 11 en Windows 10 wordt dus iets toegankelijker. De nieuwe methode is een verbetering, maar helaas nog niet zo goed als het alternatief dat macOS biedt. Het besturingssysteem voor de Mac is namelijk voorzien van een apart emoji-toetsenbord. Deze is te openen via de combinatie Control -> Command -> spatiebalk. Je kunt vervolgens zelf een emoji uitkiezen uit de categorieën of er eentje zoeken via de zoekbalk.

WhatsApp: de daadwerkelijke betekenis achter je meest gebruikte emoji

Wist je trouwens dat veel mensen anno 2022 de echte betekenis van emoji nog niet kennen? In het bovenstaande artikel leg ik je uit hoe je de fout op WhatsApp niet meer maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!