Disney bouwt een volledig dorp zodat jij nooit meer naar huis hoeft

Pop-Culture Mark Hofman 17 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Pluto, Mickey Mouse, Buzz Lightyear, Spider-Man en Luke Skywalker: de Disney-gerelateerde personages komen allemaal tot leven in Disneyland. Een magische wereld waar menig bezoeker niet meer vandaan wil. En dat hoeft in de toekomst ook niet meer.

Disney heeft vandaag bekendgemaakt dat het bezig is met de ontwikkeling van een heel dorp. Storyliving by Disney, zo noemt het bedrijf het. De echte diehard fans hoeven dus never nooit meer uit de magische wereld van hun favoriete personages te stappen.

Disney werkt aan een volledig dorp

“Beeld jezelf een energieke samenleving in op een plek waar de warmte en charme van een kleine stad worden gecombineerd met de schoonheid van een resort.” Dat is precies wat Helen Pak, executive van Experiences and Products bij Disney, voor zich ziet bij het project. Storyliving by Disney moet ervoor zorgen dat de juiste balans tussen het dagelijks leven en het vakantiegevoel gevonden wordt.

Prachtige villa’s, een oase aan rust én meertjes met water dat nog helderder is dan in je mooiste dromen. Het is precies wat Disney voor ogen heeft als het kijkt naar de toekomst. Inwoners krijgen toegang tot de vele winkels, entertainment-mogelijkheden en verschillende restaurants. Daarbij wordt er ook voor gezorgd dat het dorpje voorzien wordt van Disney-gerelateerde elementen, met een groot entertainmentgehalte als focuspunt.

Er zullen in de toekomst veel verschillende dorpen van Disney uit de grond worden gestampt, maar het wereldberoemde bedrijf begint met Cotino. Dit dorpje bestaat uit 1900 verschillende huizen en is gevestigd in Rancho Mirage. Deze stad ligt in de Coachella Valley in Californië en is niet voor niets uitgekozen. Het is namelijk het gebied waar oprichter Walt Disney ook daadwerkelijk gewoond heeft.

Hoe duur de huizen worden en vanaf wanneer er daadwerkelijk gewoond kan worden is nog niet bekend. Disney heeft, zoals je in de bovenstaande video kunt zien, alleen zijn plannen onthuld.

Niet de eerste keer 

Het idee van wonen in de wereld van Disney zal voor veel fans als de absolute droom klinken. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik al stiekem begin te hopen dat wij onze redactie gaan verkassen. Maar waar het idee en het concept veelbelovend is, moeten we wel een kleine slag om de arm houden. Het is namelijk niet de eerste keer dat Disney met zulke plannen komt.

Disney
Hip plekje (Afbeelding: Disney)

In 1996 opende het bedrijf de poorten van Celebration: een community in Florida dat dicht bij Walt Disney World Resort lag. In 2011 opende het bedrijf in dezelfde staat de poorten van Golden Oak. De goedkoopste huizen in dit gebied hadden een prijskaartje van 1.6 miljoen dollar. Ondanks de hoge prijzen waren er alsnog aardig wat mensen die deze kant op verkasten, maar een groot succes was het niet. Beide parken zouden magisch moeten zijn, maar worden ongelofelijk slecht onderhouden. De magie is dus al jaren ver te zoeken.

Walt Disney zelf had ook de droom voor een dergelijk project. Onder de naam Epcot zou de “stad van de toekomst” het thuis moeten worden van veel fans. Er waren veel ambitieuze plannen voor de stad die, achteraf gezien, misschien wel iets té ambitieus waren. De stad werd nooit gebouwd. Hopelijk wordt dat met Storyliving by Disney anders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen