Corsair K70 RGB Pro: het toetsenbord voor iedere gamer

Games Jelle van Es 17 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Met de Corsair K70 RGB Pro heeft Corsair een enorm fijn nieuw toetsenbord uitgebracht. Het is uiteraard ideaal om lekker mee te gamen, maar ik vind hem tegelijkertijd ook ideaal om aan te sluiten op mijn pc en er mee te werken. Het is een model dat van vele gemakken is voorzien en waarmee je dus echt kwaliteit in huis haalt.

Het enige wat er ontbreekt aan de Corsair K70 RGB Pro is dat hij niet draadloos werkt. Ik heb op mijn werkkamer namelijk de gewoonte om te wisselen tussen mijn toetsenbord voor mijn Mac en de pc en ik wil er dus maar één tegelijkertijd op mijn bureau hebben. Draadloos vind ik dan net wat makkelijker om mee te wisselen. Toch heeft de maker daar een redelijke oplossing voor gevonden. Die noem ik bij één van de punten die me zijn opgevallen.

Corsair K70 RGB Pro Review

USB-C kabel valt los te halen

De Corsair K70 RGB Prois dus niet draadloos. Maar dat miste ik uiteindelijk niet zo erg. Het toetsenbord werkt met een USB-C kabel die je los kunt halen. In mijn kabelmanagement kan ik dus mijn USB-C kabel in de pc zitten en hem dan bij gebruik er even in klikken. Op die manier kan ik hem na gebruik makkelijk wegleggen, zonder dat ik met kabels hoef te klooien. Ook heb je dus nooit een batterij die op gaat, dus kun je met gerust hart uren achter elkaar losgaan met je favoriete game.

De K70 RGB Pro toetsenbord
De K70 RGB Pro (Afbeelding: Corsair)

Tikt enorm fijn

Met de Corsair K70 RGB Pro haal je een mechanisch toetsenbord in huis. Hij maakt gebruik van de zogenaamde Cherry MX mechanische keyswitches. Naast dat die een heerlijk tikkend geluid maken en feedback geven, voelt het ook goed. Soms heb je toetsenborden, waarbij je niet helemaal goed doorkrijgt of je toetsen indrukt, maar dat is in dit geval echt niet zo. Of je nou een mooi stuk, zoals deze review, aan het tikken bent of in je favoriete game over het toetsenbord zweeft met je handen om op de juiste knoppen te tikken, het voelt heel erg fijn aan. Daarnaast heb je dus het gevoel van stevigheid, wat uitnodigt om er echt op los te gaan zonder dat je bang bent dat het kapot gaat.

De K70 RGB Pro toetsenbord
Nodigt uit om te tikken (Afbeelding: Corsair)

Multimedia shortcuts op het toetsenbord

Ik gebruik mijn pc voor meer dan gaming alleen. Het apparaat wordt ook vaak voor mijn werkzaamheden ingezet. En daarbij luister ik regelmatig naar muziek. Met de Corsair K70 RGB Pro toetsenbord ben ik dan ook blij dat hij gebruik maak van een paar multimedia knoppen. Het wiel om het volume aan te passen rechtsboven is daarbij het meest handig. Zeker wanneer i denk mijn vrouw van beneden te horen roepen is het fijn als ik even snel het volume kan aanpassen. Maar ook de knoppen om muziek te pauzeren of door te gaan naar het volgende nummer als iets niet bevalt zijn erg welkom.

Handig! (Afbeelding: Corsair)

Voelt stevig aan

De Corsair K70 RGB Pro is een stevig ding. Door de aluminium case is hij wel wat aan de zware kant, want iets meer dan een kilo voor een toetsenbord is pittig. Maar daardoor heb je dus wel het gevoel dat hij tegen een stootje kan. Daarnaast is hij lekker groot en is er genoeg ruimte tussen de toetsen om ze makkelijk te vinden wanneer je blind typet. In het heetst van de strijd, waarbij je snel verschillende toetsen gebruikt is het echt fijn dat het allemaal stevig is en hij de meest fanatieke gamer zonder problemen aankan.

Je maakt hem niet snel kapot (Afbeelding: Corsair)

Pas je kleurtjes aan op de Corsair K70 RGB Pro toetsenbord

Een toetsenbord is pas een echt toetsenbord wanneer hij voorzien is van lichtjes. En die vind je uiteraard terug op de Corsair K70 RGB Pro. Met zo’n 16 miljoen verschillende kleuren kun je er flink mee losgaan. Via de iCUE software die je kunt koppelen aan het toetsenbord kun je alles naar eigen smaak kunt aanpassen. Ook kun je in die software de keys remappen en gebruik maken van macro’s. Op die manier heb je alles echt perfect onder controle.

Yay, kleurtjes! (Afbeelding: Corsair)

Alles bij elkaar opgeteld is de Corsair K70 RGB Pro een uitstekend toetsenbord voor gamers. Wil je hem zelf scoren? Dan kun je hier terecht. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen