De RecoveryAir JetBoots haalt de topsporter in je naar boven

Gadgets Jelle van Es 16 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Sinds een paar maanden sport ik elke dag. Ik wandel geregeld, waarbij ik soms mooie afstanden afleg. Maar eigenlijk is mijn standaard routine zo’n anderhalf uur op de hometrainer doorbrengen. Aan het einde van zo’n sessie voel ik mijn benen. Rust was dan hetgeen dat ik mezelf voorschreef. Maar sinds een tijdje heb ik de RecoveryAir JetBoots in huis, een handige gadget die het herstelproces verder op weg helpt.

De RecoveryAir JetBoots is een product van Therabody. Dat bedrijf heeft heel wat hoogwaardige massageapparaten op de markt. Deze gadget is een set aan laarzen die als een soort van slaapzak werken. Met een compressietechniek worden ze dan gevuld met lucht en door gedeelten van je been af te knellen, komt de doorbloeding daarna beter opgang en komt er meer zuurstof op de plekken waar dat nodig is. En daarmee merk je dat je benen sneller weer lekker aanvoelen. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

RecoveryAir JetBoots is een heerlijk gadget voor sporters

Zeer gemakkelijk in gebruik

Dit is niet de eerste RecoveryAir die door Therabody op de markt wordt gebracht. Maar wat deze RecoveryAir JetBoots extra fijn maakt, is dat je niet met een extern apparaat hoeft te werken. Op de laarzen zit nu het simpele bedieningspaneel. Het enige dat je zodoende moet doen is er even bij gaan zitten, de laarzen als een slaapzak openritsen en je benen er in plaatsen. Daarna rits je ze dicht en zet je de gadget aan. Op elke laars zit zo’n bedieningspaneel. En wanneer je ze beide aanhebt, verbinden ze automatisch met elkaar en kun je beginnen.

RecoveryAir Jetboots gadget
Je kunt hem overal mee naar toenemen (Afbeelding: Therabody)

Diverse instellingen om mee te spelen

Op het bedieningspaneel heb je vervolgens een paar keuzes. Daarop bepaal je hoe lang je gebruik wil maken van de RecoveryAir JetBoots en met hoeveel druk dat wordt gedaan. Op dat laatste gebied heb je de keuze tussen 25 en 100 mmHg in stappen van 25. Ikzelf vond 50 en 75 wel lekker. Dan voel je goed dat de boel wordt afgekneld en daarna weer los wordt gelaten. Het pompen van lucht gaat ook behoorlijk snel met deze gadget.

Bedieningspaneel spreekt voor zich (Afbeelding: Therabody)

Benen voelen echt beter aan na gebruik van de gadget

De eerste keer dat ik de RecoveryAir JetBoots ging gebruiken, was het wel even wennen. Het voelt een beetje alsof je de bloeddruk meet bij je arm. De lucht die opgepompt wordt, knelt het geheel af. Maar waar je bij je arm dan je hart in je arm voelt kloppen, had ik dat bij mijn benen niet. Ik heb het echt ervaren als een fijne massage. En belangrijker is dat mijn benen die voorafgaand aan het gebruik vermoeid aanvoelde na afloop er een stuk beter bij stonden. Wat dat betreft werkt deze gadget dus echt.

Je voelt je zo weer het mannetje (Afbeelding: Therabody)

Voor diverse toepassingen te gebruiken

De RecoveryAir JetBoots werkt eigenlijk het beste wanneer je goed hebt gesport. Met een behandeling voel je je sneller weer wat fitter en slaap ik daarna ook wat lekkerder. Maar in een presentatie van de gadget liet de maker ervan weten dat het ook heel erg goed werkt bij mensen die voor hun werk bijvoorbeeld de hele dag moeten staan. Als je dan ’s avonds thuiskomt, ben je moe. Het is het beste om dan eigenlijk te gaan bewegen om de vermoeidheid er uit te krijgen, maar daar heb je dan waarschijnlijk geen zin in. Door even een half uur tot een uur hiermee te zitten, herstel je goed en ben je de volgende dag weer vol energie.

Ook tijdens het werk kun je ze gebruiken (Afbeelding: Therabody)

Het is behoorlijk duur

Toch is er wel één punt waarop de RecoveryAir JetBoots tegenvalt en dat is op de prijs. De gadget krijgt een adviesprijs van 899 euro. Dat is een behoorlijk hoog bedrag en dan vraag je je af voor wie het echt bedoeld is. Ik denk dat als je er echt iets uit wil halen, dat je elke dag fanatiek sport of de hele dag op je benen staat. Alleen in dat soort gevallen van echte vermoeidheid kan ik me voorstellen dat dit je wat fijne verlichting geeft. Dat je echt elke dag vermoeide benen hebt en niet meer weet waar je het moet zoeken. Door een goede massage als deze ben je dan sneller hersteld en ga je lekkerder naar bed. Maar als je per dag een ommetje loopt en verder niet veel doet, dan kun je je geld waarschijnlijk aan andere dingen besteden.

RecoveryAir Jetboots gadget
Als je zo’n tuin hebt, kun je het product wel betalen (Afbeelding: Therabody)

Ik heb de RecoveryAir JetBoots erg fijn gevonden en als je het geld hebt en veel sport, is de gadget aan te raden. Hij is hier te scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen