Waarom Formule 1 kijken op F1 TV niet zo’n goed idee is

Pop-Culture Mark Hofman 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Sinds bekend is dat de Formule 1, zoals we het nu kennen, verdwijnt bij Ziggo Sport is het komende seizoen hét gesprek van de dag. Moeten we echt naar ViaPlay of zijn er ook andere goede opties? Het antwoord lijkt duidelijk te zijn.

Als groot Formule 1-fan maakt het me persoonlijk niet heel erg uit waar ik de race kan zien, ALS ik hem maar kan zien. Al kan het uiteraard geen kwaad om de beste opties te bekijken. Heel even leek het erop dat F1 TV het in huize Hofman zou gaan winnen van ViaPlay, maar die keuze laat ik toch maar even achterwegen.

Formule 1 zonder Nederlands commentaar

Waar het voorheen mogelijk was om op F1 TV te genieten van Nederlands commentaar, is dat het komende seizoen niet mogelijk. Dat wordt duidelijk op de website van F1 TV (via Tweakers). In de afgelopen paar jaar werd ook het commentaar van Ziggo Sport onder de wedstrijden van de streamingdienst gezet. Aan het begin van het nieuwe seizoen zijn alleen de talen Engels, Duits, Frans, Spaans en Portugees te horen.

Op dit moment wordt het duidelijk aangegeven op de website van F1 TV, maar de streamingdienst is daar tamelijk laat mee. Persoonlijk had ik vorige week al bijna een jaarabonnement afgesloten, omdat gecommuniceerd werd dat het commentaar van Olav Mol te horen zou zijn onder de races. Klonk als een zeer prettig optie, maar helaas is dit niet de realiteit.

Formule 1 kijken
Op meerdere schermen tegelijk (Afbeelding: F1 TV)

Het regent klachten over F1 TV

Naast het verliezen van het Nederlandse commentaar is F1 TV Pro praktisch gezien te mooi om waar te zijn. Voor een bedrag van €64,99 per jaar krijg je toegang tot alle races, kwalificaties en vrije trainingen. Je kunt de rondetijden live meekijken, hoort alle boordradio’s en kunt kiezen met welke rijder je meekijkt. Dé optie voor de Formule 1-fan, zou je denken.

Helaas regent het klachten over F1 TV binnen de Apple App Store en Google Play Store. Zou zouden races amper te bekijken zijn door de slechte servers van de app. De stream loopt meerdere keren per race vast, geeft allerlei foutmeldingen of is van zeer slechte kwaliteit. Dat waren de klachten van het afgelopen seizoen, waarin een groot deel van de Nederlandse gebruikers genoten van Ziggo Sport. Nu er in ons land honderduizenden tot miljoenen kijkers opeens een andere optie moeten kiezen, zal de kwaliteit van F1 TV er (in ieder geval komend seizoen) niet op vooruit gaan.

Viaplay voor noppes: zo kijk je een heel jaar lang gratis Formule 1

Het lijkt er dus sterk op dat als jij Formule 1 wilt bekijken in Nederland, je komend seizoen toch echt met ViaPlay moet gaan doen. Gelukkig is die dienst gratis of zeer goedkoop op de kop te tikken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen