WhatsApp geeft iPhone-gebruikers binnenkort iets andere interface

Apps Mark Hofman 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is niet alleen druk bezig met het ontwikkelen van een app voor de iPad, maar ook met het verbeteren van de iPhone-applicatie. Dat wordt duidelijk door nieuwe informatie van WABetaInfo.

WhatsApp gaat voornamelijk op het gebied van de camera-functionaliteiten zijn iOS-applicatie anders indelen. Dit moet je weten over de wijzigingen:

Whatsapp: verbeteringen voor iPhone-gebruikers

In de meest recente betaversie van WhatsApp duiken er verschillende wijzigingen op voor iPhone-gebruikers. Zo werkt het bedrijf achter de populaire app aan een nieuwe interface voor de camera-functionaliteiten. In versie 224.0.72 van WhatsApp voor iOS is bijvoorbeeld de horizontale balk, waar je eerder genomen foto’s kon zien, verdwenen. Hiervoor in de plaats komt een speciale knop voor de galerij. Je kunt met ingang van de update met deze knop de foto’s of video’s die je eerder genomen hebt, of opgeslagen hebt, delen met contacten.

Het vertrek van de horizontale balk zorgt overigens niet alleen voor meer privacy tijdens het gebruik van de camera. WhatsApp heeft ook meer ruimte voor de knop die je van camera laat veranderen. Deze knop heeft ook een nieuw uiterlijk gekregen.

WhatsApp iOS iPhone
Nieuwe vormgeving van de camera (Afbeelding: WABetaInfo)

Aardig wat ontwikkelingen

Het begin van 2022 is zonder twijfel lekker voor WhatsApp. Het bedrijf achter de populaire applicatie zorgt er namelijk voor dat het zichzelf constant blijft verbeteren. Zo zijn er in 2022 al aardig wat nieuwe functionaliteiten en verbeteringen getest. Denk hierbij aan een nieuwe manier om meldingen weer te geven, het verbeteren van de iOS 15-integratie en het produceren van een iPad-applicatie.

Wat betreft die laatste is er best nog wel veel te doen geweest in het verleden.

WhatsApp op de iPad

WhatsApp is al jaren populair en is inmiddels zelfs op meerder apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Dat is mogelijk door middel van de zogeheten Multi-Device ondersteuning. Deze functionaliteit is volgens de Co-CEO van het bedrijf nodig om de iPad-app van WhatsApp te laten werken.

WhatsApp-baas geeft eindelijk erkenning en spreekt over iPad-app

Ben je benieuwd naar het hele verhaal en de iPad-app zelf? Check dan zeker even het bovenstaande artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen