Xenoblade Chronicles 3 moet de Nintendo Switch-RPG van 2022 worden

Games Jelle van Es 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen nacht hield Nintendo een nieuwe Nintendo Direct. Het was daarbij de bedoeling dat het vooral zou gaan om Nintendo Switch-games die in het eerste half jaar van 2022 uit zouden gaan komen. Maar aan het einde van de presentatie kwam er toch nog een kleine verrassing.

Want daar kondigde men Xenoblade Chronicles 3 aan voor de Nintendo Switch. Die game komt echter pas later dit jaar uit. De game staat namelijk gepland voor september van dit jaar.

Xenoblade Chronicles 3 voor de Nintendo Switch

Net als de twee voorgaande games wordt Xenoblade Chronicles 3 voor de Nintendo Switch gemaakt door ontwikkelaar MONOLITHSOFT. Ook moet het weer een game gaan worden met een grote en uitgebreide wereld. Daarin ga je aan de slag met de hoofdpersonages Noah en Mio die zich in het midden van een vete tussen de vijandige naties Keves en Agnus bevinden. Mocht je de voorgaande games gespeeld hebben, dan is het goed om te weten dat deze nieuwe wereld de toekomsten van Xenoblade Chronicles en Xenoblade Chronicles 2 met elkaar verbindt. Wat dat precies in de praktijk betekent, dat is op dit moment nog even niet duidelijk. Wel hebben we de eerste trailer. Deze kun je hieronder bekijken.

Buiten deze gegevens is er eigenlijk nog weinig bekendgemaakt over Xenoblade Chronicles 3. De website van Nintendo vertelt het één en ander over de twee naties en de diverse personages waar je mee te maken krijgt. Maar buiten dat weten we eigenlijk weinig van de game. Gelukkig duurt het dus nog wel even voordat we met de game aan de slag kunnen gaan. En komt er tot die tijd genoeg uit voor de Nintendo Switch.

Grote omgevingen (Afbeelding: Nintendo)

Probeer het tweede deel

Mocht je hem nog niet gespeeld hebben, dan is het in aanloop naar de release van Xenoblade Chronicles 3 wellicht verstandig om het tweede deel te spelen. De review daarvan vind je hier.

Xenoblade Chronicles 2 Review: prachtige JRPG biedt diepgang

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen