Disney+ brengt Obi-Wan Kenobi serie in mei naar Nederland

Films & Series Mark Hofman 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Het enthousiasme onder Star Wars-fans kan bijna niet groter zijn: Ewan McGregor keert terug als Obi-Wan Kenobi. De iconische Jedi, die voornamelijk tussen 1999 en 2005 een grote naam werd, krijgt zijn eigen serie.

Op Twitter wordt er door het officiële kanaal van Disney+, de streamingdienst waar de serie te zien zal zijn, duidelijk wanneer fans kunnen genieten van de eerste aflevering. Man, ik kan bijna niet meer wachten.

Obi-Wan Kenobi in mei naar Disney+

Obi-Wan Kenobi is een Star Wars-personage die al sinds A New Hope een plekje heeft in het universum. In 1977 maakte we voor het eerst kennis met hem als Ben Kenobi. In 1999, toen Star Wars: The Phantom Menace verscheen, dook de jonge versie van het personage voor het eerst op. Deze jonge versie werd gespeeld door Ewan McGregor die de rol tot 2005 (Revenge of the Sith) perfect wist te vertolken. Het enthousiasme was dus groot toen Disney+ bekendmaakte dat de acteur in 2022 terug zou keren.

Wanneer dat precies zou gebeuren, dat was tot op heden nog niet bekend. Gelukkig bracht Disney+ daar gisteren verandering in. Op Twitter maakt de streamingdienst bekend dat de eerste aflevering van Obi-Wan Kenobi vanaf 25 mei 2022 te zien zal zijn.

Bekende Star Wars-gezichten

Ewan McGregor is overigens niet de enige oude bekende die in de serie te zien zal zijn. Naast Obi-Wan Kenobi kunnen fans ook Anakin Skywalker verwachten in de serie. In Star Wars Episode II en Episode III werd die rol vertolkt door Hayden Christensen. Destijds kreeg de acteur veel te maken met kritiek, maar inmiddels wordt hij toch geroemd. Ook voor de terugkeer van Christensen is dus best wel wat enthousiasme te vinden.

Het enige waar fans nog niet heel enthousiast over zijn, dat is het verhaal. Logisch, want er is nog weinig tot niets over bekend. Het enige dat we weten is dat Obi-Wan Kenobi zich tien jaar naar Star Wars Episode III: Revenge of the Sith afspeelt. Obi-Wan zal zich dus ontfermen over Luke Skywalker en Anakin is inmiddels al volledig getransformeerd in Darth Vader.

Star Wars op Disney+

Obi-Wan Kenobi is uiteraard niet de enige Star Wars-serie die we te zien krijgen op Disney+. Het is onderdeel van een groot aanbod aan live-action Star Wars-verhalen die sinds de streamingdienst steeds meer de norm worden. Zo zagen we eerder al The Mandalorian en The Book of Boba Fett verschijnen.

The Book of Boba Fett: dit zijn de eerste reacties op de Disney+-serie

Benieuwd wat Disney+ je nog meer te bieden heeft? Check dan zeker een deze pagina!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen