Disney+ geeft Marvel’s Moon Knight slechts één seizoen

Films & Series Mark Hofman 3 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Moon Knight is zonder enige twijfel een van de bruutste helden uit de koker van Marvel. De comics over het personage zijn al jaren een groot succes en nu is dan ook het moment aangebroken om dat succes naar Disney+ te brengen.

Op 30 maart zal de eerste aflevering van de Moon Knight-serie op Disney+ verschijnen. Vanaf die datum kunnen we wekelijks een nieuwe aflevering verwachten die uiteindelijk het eerste seizoen zullen vormen. Dat eerste seizoen wordt alleen ook direct het laatste.

Moon Knight krijgt één seizoen

Oscar Isaac speelt de hoofdrol in de aankomende Marvel-serie Moon Knight. De acteur ging voor Variety’s populaire videoreeks Actors on Actors in gesprek met Jared Leto. De acteur, en tevens leadzanger van 30 Seconds to Mars, zal later dit jaar te zien zijn als een ander bruut Marvel-personage: Morbius. De twee spraken over hun ervaring met het spelen van zulke personages, wat leidde tot een opvallende uitspraak van Oscar Isaac.

De acteur liet in zijn gesprek namelijk weten dat Moon Knight een zogeheten limited series wordt. “Ik weet niet hoe het proces voor jou was gezien jij in een film speelt en ik in een limited series”, waren zijn exacte woorden. Bekijk het interview tussen de twee acteurs hieronder:

Het is niet heel opvallend dat Marvel ervoor kiest om slechts één seizoen aan Moon Knight te wijden. Eerder verschenen Disney+ series werden al van een groot budget voorzien, waardoor ze eerder als een hele lange film voelde. Maar van verschillende titels bleef een tweede seizoen uit. Tot nu toe worden alleen Loki en What If…? voorzien.

Marvel op Disney+

De gekozen strategie zegt niet dat we in de toekomst niet meer van Moon Knight zullen zien. Met andere duistere projecten zoal Doctor Strange om the Multiverse of Madness en Blade op de planning, is de kans best groot dat Marc Spector zijn opwachting maakt in andere films en series.

Marvel’s The Avengers bestaat 10 jaar: 5 dingen die je niet wist over de film

Tot die tijd kun je op Disney+ genieten van datgeen wat er al is. Meer weten? Check dan zeker deze pagina even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen