Deze legendarische superheldenfilm verdwijnt binnenkort van Netflix

Films & Series Thomas Aalderink 3 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix verwent ons iedere week weer met nieuwe films en series. Helaas is het ook bij deze streamingdienst geven en nemen. Zo nu en dan lopen er licenties af en verdwijnen er titels. Dat is ook volgende week weer het geval. Helaas staat er deze keer ook een legendarische superheldenfilm op de lijst, namelijk Batman Begins.

Het eerst deel uit de The Dark Knight trilogie van Christopher Nolan staat al enige tijd op Netflix. Helaas komt daar volgende week een einde aan. Vanaf 8 februari is deze legendarische superheldenfilm niet meer te streamen.

Batman Begins verdwijnt van Netflix

Dat is zonde, want Batman Begins is een mijlpaal als het gaat om superheldenfilms. Regisseur Christopher Nolan zette met deze film in 2005 een nieuwe standaard. Hij combineerde briljante actie met een ijzersterk plot en een intieme onderlaag. Met Batman Begins slaagde Nolan erin om de superheldenfilm naar een hoger niveau te tillen.

Batman Begins vertelt het oorsprongsverhaal van Bruce Wayne. We zien waar zijn link met vleermuizen vandaan komt en wat hem drijft om de strijd aan te gaan met de criminelen van Gotham. Het is een hernieuwde kennismaking met de succesvolle zakenman die in de avonduren de stad beschermt onder zijn alter ego Batman.

Ongekende cast

Christian Bale nam deze taak op zich, en deed dat met verve. Volgens veel fans is hij de beste Batman-acteur ooit. Verder zien we in de cast nog meer grote namen. Michael Caine als Alfred Pennyworth en Morgan Freeman als Lucius Fox springen eruit, maar ook Cillian Murphy, Liam Neeson, Gary Oldman en onze eigen Rutger Hauer mogen we niet vergeten.

Netflix komt met TWITHATSFTGITW (en ja die afkorting hebben we zelf bedacht)

Dit alles bij elkaar maakt Batman Begins één van de beste superhelden films ooit. Het is dus zeker aan te raden om hem dit weekend nog snel even te kijken op Netflix. Je hebt vervolgens nog wel even de tijd om de trilogie compleet te maken. Zowel The Dark Knight (2008), als The Dark Knight Rises (2012) staan namelijk ook op Netflix. Voor die films is nog geen verwijderingsdatum bekend.

Nieuw op Netflix

Vanaf volgende week moeten we dus afscheid nemen van een topfilm, maar we krijgen er ook wat voor terug. Benieuwd welke films en series er volgende maand allemaal op Netflix gaan verschijnen, klik dan hier voor het complete overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen