Netflix komt met TWITHATSFTGITW (en ja die afkorting hebben we zelf bedacht)

Films & Series Mark Hofman 28 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Het aanbod van Netflix wordt op bijna dagelijkse basis aangepast. De ene dag gaat er een film weg, de andere dag komt er een serie bij. Vandaag is de dag dat vooral het tweede aan de hand is, want TWITHATSFTGITW staat nu op de streamingdienst. Sorry?

Je hebt titels die je in één zucht op tafel smijt en je hebt TWITHATSFTGITW. Die titel hebben we overigens zelf bedacht, want The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window ging nu eenmaal niet passen. Ik krijg kramp in mijn vingers…

Netflix komt met heerlijke nieuwe komedie

Wat een lachtertje! Netflix komt met een nieuwe komedieserie waar menig consument alleen bij het uitspreken van de naam al niet meer bijkomt. Niet persé omdat het heel grappig is, maar puur vanwege het zuurstofgebrek wat je eraan overhoudt. Maar goed, dat mag de pret zeker niet drukken.

Vanaf vandaag is The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window te zien op Netflix. De serie bestaat uit één seizoen dat voorzien is van acht verschillende afleveringen. Ongeacht de naam is dit wel een serie die lekker wegkijkt. Iedere aflevering duurt namelijk hooguit 25 minuten.

Het verhaal is overigens ook aardig toegankelijk, al krijgt het geen prijs voor het meest gezellige plot. We volgen in de Netflix-serie namelijk een vrouw genaamd Anna (gespeeld door Kirsten Bell). Dankzij een mix van wijn, pillen, ovenschotels en een bijzonder verbeeldingsvermogen droomt ze over haar overbuurman, maar is ze tegelijkertijd ook getuige van een moord. Of haalt ze dingen door elkaar?

Het is lastig uit te leggen, maar de serie is zonder twijfel een grappig alternatief voor een ieder die net After Life heeft afgekeken. Of voor de mensen die duistere humor wel kunnen waarderen.

Hoe doet ‘ie het?

De vraag is natuurlijk wat de critici tot nu toe van de serie vinden. Vinden wij persoonlijk niet heel belangrijk, maar je hebt altijd mensen die er veel waarde aan hechten. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window krijgt de volgende beoordelingen:

  • Rotten Tomatoes | 61%
  • IMDb | 7.2
  • TMDB | 65%
  • Metacritic | 52

Het mag dus duidelijk zijn: The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window is een duistere komedie die je echt moet liggen. Al is het met acht afleveringen van 23 minuten gemiddeld echt de moeite waard om voor jezelf een oordeel te vellen.

Netflix heeft ook titels met normale namen

Hopelijk hoeven we het op deze website niet vaak meer te hebben over Netflix’s The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window. Er zijn namelijk talloze films en series waar we het namelijk over kunnen hebben die een stuk korter van naam zijn. Zoals Ozark of Archive 81 bijvoorbeeld. Deze twee series hebben de streamingdienst in de afgelopen week aardig weten te veroveren.

Vierde seizoen Netflix-serie Ozark zocht voor nummer één notering in Nederland

Ben je overigens benieuwd welke Netflix-titels binnenkort niet meer te zien zijn? Check dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen