Marvel’s The Avengers bestaat 10 jaar: 5 dingen die je niet wist over de film

Films & Series Mark Hofman 26 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is weer zo’n moment waarop je jezelf moet knijpen om te geloven hoe oud je eigenlijk aan het worden bent. Marvel’s The Avengers, de allereerste film waarin de MCU-helden samenkwamen, wordt dit jaar namelijk tien jaar. TIEN JAAR!

Hoe succesvol de film was en wat het voor de gehele Marvel Cinematic Universe betekende hoeven we je niet meer te vertellen. Maar er zijn dan nog genoeg dingen over die jij, waarschijnlijk, nog niet wist. We zetten er vijf voor je op een rij.

Marvel’s The Avengers: 5 dingen die je nog niet wist

Ben jij een echte fan van Marvel’s The Avengers uit 2012? Test je kennis en kijk of je de volgende vijf dingen over de film al wist:

#1 Robert Downy Jr. was de improvisatiekoning

Robert Downey Jr. stond niet alleen bekend om zijn overtuigende optreden als Tony Stark, maar ook om zijn improvisatietalent. De acteur heeft verschillende iconische zinnen op zijn naam staan, waar de schrijvers van de films waarbij hij betrokken is niets mee te maken hadden. Zo was bijvoorbeeld de zin ‘I am Iron Man’ helemaal niet van tevoren gepland.

Dat geldt ook voor de veelbesproken zin ‘That man is playing Galaga! He thought we wouldn’t notice, but we did’. Deze zin werd in Marvel’s The Avengers uitgesproken door Tony Stark en werd vervolgens een soort geintje binnen de studio zelf. Zo dook het spel Galaga! uiteindelijk ook op het scherm van een S.H.I.E.L.D. medewerker op.

#2 Marvel’s Avengers getoond in de ruimte

Aan het begin van Marvel’s The Avengers zien we Loki helemaal los gaan met een aantal S.H.I.E.L.D agenten. Een scene die, zoals sommige van jullie waarschijnlijk wel weten, daadwerkelijk in de NASA Space Power faciliteit in Ohio gefilmd werd. Een prachtige referentie naar wat er uiteindelijk in het echt zou gebeuren.

De film uit 2012 is namelijk vertoond in de ruimte. Marvel en NASA stuurde een kopie van de film namelijk naar het International Space Station. Gewoon om de hardwerkende bemanning even wat ontspanning te geven.

#3 Terugkeer van de eerste Hulk?

Voordat Mark Ruffalo het gezicht van De Hulk werd, was er een andere acteur die de rol van Bruce Banner op zich nam. In 2008 verscheen The Incredible Hulk met Edward Norton als de grote boze groene superheld. In 2009 werd duidelijk dat de acteur de rol van Bruce Banner verder wilde ontdekken en de Hulk volledig eigen wilde maken. Maar die kans kreeg hij niet.

Toen Mark Ruffalo werd binnengehaald voor Marvel’s The Avenger moesten veel fans toch even wennen aan het idee. Gelukkig pakte het ontzettend goed uit en kunnen we bijna niet meer zonder Mark Ruffalo als Bruce Banner. Al heeft Edward Norton nog altijd de droom om het personage dat hij ooit speelde verder te ontdekken.

#4 Marvel’s Avengers: een andere bad guy

Met Loki als bad guy was Marvel’s The Avengers precies goed zoals hij was. Al had het wel zomaar een heel ander verhaal kunnen worden. De eerste grote team-up in de MCU had namelijk zomaar eens een andere schurk kunnen hebben. Iets dat waarschijnlijk een minder groot succes had opgeleverd dan de film nu wist te behalen.

Er waren binnen Marvel Studios namelijk plannen om Red Skull, de schurk uit Captain America: The First Avenger. Loki wordt tot de dag van vandaag gezien als één van de beste tegenstanders waar The Avengers mee te maken hebben gekregen, maar dat had dus ook zomaar anders kunnen zijn.

#5 Groepsknuffel

Wanneer een film of een franchise waar hij onderdeel van is populair is, zitten er geregeld kapers op de kust. Dat geldt ook zeker voor Marvel’s The Avengers waar menig fan, en dat waren er destijds al aardig wat, gigantisch naar uitkeek. Zeker sinds de introductie van het internet moest de film dus discreet opgezet worden. Iets dat dan ook gebeurde door middel van een codewoord.

Het codewoord voor Marvel’s The Avengers? Dat was Groepsknuffel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen