The Book of Boba Fett: dit zijn de eerste reacties op de Disney+-serie

Films & Series Jeroen Kraak 30 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het heeft voor de fans veel te lang geduurd, maar eindelijk heeft Star Wars-karakter Boba Fett zijn eigen Disney+-serie. Dit zijn de reacties.

The Mandalorian was de eerste echte Disney+-original en de serie was meteen een groot succes. Waarbij Disney bij latere Star Wars-films de plank volgens fans nogal missloeg, was The Mandalorian een verademing. Die goede kritieken zijn genoeg redenen voor Disney om nog meer Star Wars-series naar de streamingdienst te brengen. Dit keer is gekozen voor Boba Fett.

The Book of Boba Fett

Boba Fett is een van de meest favoriete karakters van Star Wars-fans. Hoewel hij voornamelijk in een aantal films een kleine bijrol heeft, is het karakter toch ontzettend populair. In deze nieuwe serie op Disney+ zien we hoe hij samen met Fennec Shand de troon van Jabba the Hutt overneemt.

De recensenten lijken over het algemeen tevreden over The Book of Boba Fett. Op Rotten Tomatoes scoort de serie op dit moment 85 procent na veertig reviews. Toch is het lastig voor de recensenten, aangezien Disney niet meer dan één aflevering heeft gegeven aan de recensenten. Het is dan ook nog lastig om een geheel beeld te krijgen.

Positieve recensies

Variety schrijft het volgende over de eerste aflevering van Boba Fett: “Dit verhaal dat de opkomst van de legendarische premiejager uitbeeldt, begint met heldere verhaallijnen, scherpe beelden en een meeslepende uitvoering die de helm van Fett afdoet, maar zijn mystiek behoudt.

Ook Polygon lijkt positief te zijn over The Book of Boba Fett: “Het is moeilijk te zeggen waar dit allemaal heen zal gaan, maar de show lijkt de kijker tevreden te stellen om te begrijpen dat dit in de eerste plaats een man is die geen meester zal dienen. Niet meer.”

De fans lijken inderdaad tevreden te zijn als we naar de beoordelingen kijken op IMDb. Daar zijn 4.600 beoordelingen binnengekomen na de eerste aflevering. The Book of Boba Fett scoort een prachtige 8,4. Het is nu maar de vraag of de makers de goede lijn in de volgende afleveringen doorzetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen