Aantal nieuwe Google Chrome-widgets beschikbaar voor Android 12

Apps Wesley Akkerman 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De Google Chrome-browser biedt voortaan enkele nieuwe widgets aan op Android. Je hebt hiervoor wel de nieuwste Android-versie nodig. Beschik je momenteel nog niet over de nieuwste versie van het Google-systeem voor smartphones, dan kan het zijn dat je de nieuwe functies voorlopig niet tegenkomt.

Android-widgets bestaan al ontzettend lang en bieden handige functies aan op het thuisscherm van je smartphone of tablet. Zo krijg je bijvoorbeeld in één oogopslag te zien hoe vol je agenda is of zie je hoeveel energie je verbruikt. Ontwikkelaars zijn zelf verantwoordelijk voor widgets, waardoor niet elke app ze momenteel aanbiedt.

Extra Google Chrome-widgets

De eerste nieuwe Google Chrome-widget heet Chrome Shortcuts (Chrome-snelkoppelingen). De widget is beschikbaar in twee formaten, waaronder een pilvormige zoekbalk. In die zoekbalk vul je een opdracht of URL in, net zoals je doet met de Google-zoekbalk. De widget biedt bovendien veel soorten knoppen aan.

Google Chrome widgets
Nieuwe Google Chrome-widgets (Afbeelding: 9to5Google)

Zo is er een knop voor een gesproken opdracht, incognitotab, de Google Lens en het dinospelletje. Je kunt de hoogte van de widget aanpassen, waardoor alle opties meer ruimte krijgen. Maar in principe moet alles op één rij passen. Check de bovenstaande afbeelding die gemaakt is door de redactie van 9to5Google.

Het dinospelletje spelen

De tweede widget voor Google Chrome is het dinospelletje. Wanneer je de widget plaatst, dan krijg je dus direct toegang tot het simpele, maar o zo leuke spel. Normaliter krijg je deze game alleen te zien wanneer je Chrome opent en geen internetverbinding hebt. Misschien heb je dit spel dus nog nooit gezien.

Het dinospel is ontzettend simpel in opzet en bediening. De dinosaurus loopt automatisch en met een simpele tap op het scherm, springt die. Je moet allerlei obstakels ontwijken, zoals cactussen en vliegende beesten. Mettertijd rent de dino sneller en sneller, waardoor het spel ook steeds moeilijker wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen