Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Audio 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Sony geeft de Walkman een tweede leven met Android-spelers

Sony komt met twee nieuwe Walkman-modellen die namen bij zich dragen die ontzettend weinig zeggen: NW-WM1AM2 en NW-WM1ZM2. Beide muziekspelers zijn niet goedkoop. Het eerste model heeft een prijskaartje van omgerekend 1.400 euro, terwijl de tweede variant bijna 3.700 euro kost. Maar zijn ze die prijzen waard?

In feite gaat het hier om geüpdatete Signature Models van muziekspelers die reeds in 2016 verschenen. De hoge prijzen verklaart Sony als volgt. Zo heeft de behuizing van de ZM2 (we korten de namen even af) een zuiverheid van 99,99 procent aan verguld zuurstofvrij koper. Dat moet voor een beter geluid zorgen.

Nieuwe Walkmans van Sony

De AM2 heeft “slechts” een frame gemaakt van aluminium, wat voor minder elektronische ruis moet zorgen. Beide muziekspelers, die op Android draaien, ondersteunen bovendien S-Master HX. Dat is audiotechnologie die speciaal voor de Walkman ontwikkeld is. Ook dit moet voor betere audiokwaliteit zorgen.

Dat doet de technologie niet alleen. Zo is er een volledige, digitale versterker. Ook helpt de Kimber Kable, die tussen de versterker en koptelefoonaansluiting zit, daarbij. Die kabel zit alleen in het duurdere model; het goedkopere model heeft een OFC-kabel die kanalen goed onderscheidt en lage vervorming aanbiedt.

Nog meer audiotermen

Sony strooit met audiotermen in het persbericht, waardoor het voor de leek wellicht niet meer te volgen is. De nieuwe Walkmans beschikken verder over een DSD Remastering Engine, die Pulse Code Modulation opnieuw sampelt naar een DSD-versie van hogere kwaliteit. Die afkorting staat voor Digital Stream Audio.

Ook kunnen beide gadgets muziek opschalen in real time dankzij een algoritme, waardoor (ver)oude(rde) muziek beter klinkt. Daarnaast bieden beide muziekspelers ondersteuning aan voor wifi en Android 11, en zijn ze in de basis gelijk aan hun voorgangers uit 2016. Het touchscreen heeft een iets hogere HD-resolutie dit keer.

Tot 40 uur muziek luisteren

Het thuisscherm is volledig aanpasbaar via de Walkman Home Screen-suite. Beide premium audiospelers van Sony bieden tot veertig uur afspelen aan, dus je hoeft ze niet heel snel op te laden. Het gaat dan om audio in het formaat flac, dat een zeer hoge kwaliteit is. Dat is dus zeer netjes te noemen.

De nieuwe Sony Walkmans beschikken over usb-c, waarmee je razendsnel muziek verplaatst naar het apparaat. Het duurste model heeft 256 GB aan opslagruimte, terwijl de andere versie 128 GB aanbiedt. Beide spelers zijn overigens te voorzien van een micro-sd-kaart, waardoor je de ruimte dus moeiteloos uitbreidt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sony

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!