Jelle van Es
Jelle van Es Games 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Voetbal er op los in Mario Strikers: Battle League Football

Mario is een personage dat van vele markten thuis is. Naast zijn avonturen in de diverse platformgames houdt hij wel van wat andere activiteiten. Met Mario Strikers: Battle League Football gaat hij weer voetballen.

Mario Strikers: Battle League Football is niet de eerste keer dat Mario gaat voetballen. Ooit begon hij die carrière op de GameCube en werd op de Nintendo Wii een vervolg aan gegeven. Maar nu mag hij ook op de Nintendo Switch gaan voetballen.

Mario Strikers: Battle League Football naar de Nintendo Switch

Gisteren tijdens de Nintendo Direct werd Mario Strikers: Battle League Football aangekondigd. In deze voetbalgame speel je teams van vijf tegen vijf. Mocht je daarbij iemand zijn die graag met andere gamers speelt, dan is het goed om te weten dat je met maar liefst acht spelers tegelijkertijd op één systeem kan spelen. Dan doe je dat met vier spelers in een team. Ook is het mogelijk om de game online te gaan spelen. Daar is het mogelijk om lid te worden van een club. Dat klinkt een beetje als een guild en heeft de ruimte voor 20 spelers. Bekijk hieronder de trailer van de game.

Qua gameplay is Mario Strikers: Battle League Football uiteraard wel wat anders dan de gemiddelde voetbalgame. Naast het verschil in de grootte van het team, is het vooral qua gameplay anders. Je kunt zonder problemen je tegenstanders wegtrappen om op die manier de bal te veroveren. Verder heb je diverse powerups om te gebruiken. Ook is het mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijd je personages te voorzien van bepaalde uitrusting. Daarmee kun je de statistieken van je spelers beïnvloeden.

De game in actie (Afbeelding: Nintendo)

Binnenkort losgaan

Heel erg lang hoef je overigens niet te wachten op Mario Strikers: Battle League Football. De game staat namelijk gepland voor 10 juni en komt uiteraard exclusief uit op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Xenoblade Chronicles 3 moet de Nintendo Switch-RPG van 2022 worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!