10 films en series die je volgens Nederland moet zien op Amazon Prime

Films & Series Mark Hofman 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Amazon Prime Video weet het beste van twee werelden de combineren: een uitstekend aanbod voor een bijzonder lage prijs. Voor €2,99 per maand krijg je toegang tot talloze films en series. Welke zijn volgens Nederland deze week de moeite waard?

Net als bij Netflix houdt ook Amazon Prime Video een lijst bij die laat zien wat Nederland kijkt. Via die weg weten we dus ook welke films en series door onze landgenoten worden aangeraden. Eerlijk is eerlijk: de lijst valt alles behalve tegen.

Reacher steelt de show op Amazon Priem Video

De absolute nummer één van deze week is geen verrassing. De serie Reacher weet Amazon Prime Video volledig te veroveren. Niet heel gek, want de serie kreeg drie dagen na de lancering al een tweede seizoen toegewezen. Het laat zien dat Amazon Prime Video vol inzet op het bekende verhaal van schrijver Lee Child. Dat moet ook wel, want de kijker zal heel even moeten wennen aan het gezicht van Alan Ritchson.

Dat heeft niet zoveel te maken met het feit dat de acteur onbekend is. Hij was bijvoorbeeld te zien in de hitserie Blue Mountain State, speelde een grote rol in DC’s Titans en kwam voorbij in 22 Jump Street. Het heeft wel te maken met het feit dat het succesvolle verhaal van Lee Child eerder al verfilmd werd. In 2012 kroop acteur Tom Cruise in de huid van de heldhaftige militair politieagent. Waar die eerste film een groot succes was, kon dat helaas niet gezegd worden over de tweede film die in 2016 verscheen.

Dat Amazon Prime Video het verhaal dit keer vertelt in de vorm van een serie, lijkt een goed idee te zijn. Reacher krijgt, net als Alan Ritchson in die rol, lovende kritieken. Het geeft volgens de fans het boek de verfilming die het verdiend. Zeker de moeite waard, dus.

Het eerste seizoen van de serie is nu te zien op Amazon Prime Video. Dat zijn acht afleveringen van minimaal 42 minuten en maximaal 54 minuten. Genoeg te kijken, dus!

Amazon Prime Video: 10 films en series

Het aanbod van Amazon Prime Video is gigantisch, maar niet alles is met het standaard abonnement te kijken. Wat zijn dus de pareltjes die je, voor het maandbedrag van €2,99, echt eens een kans moet geven? Volgens het Nederlandse publiek zijn dat de volgende titels:

  1. Reacher | Serie
  2. The Legend of Vox Machina | Serie
  3. The Wheel of Time | Serie
  4. Spider-Man: Far From Home | Film
  5. This Is Us (seizoen 5) | Serie
  6. Alles op Tafel | Film
  7. The Grand Tour: Carnage de Trois | Serie
  8. My Son | Film
  9. Clarkson’s Farm | Serie
  10. Time Is Up | Film

Liever Netflix?

Lijkt Amazon Prime Video je hartstikke leuk, maar wil je het gewoon liever bij Netflix houden? Geen enkel probleem, natuurlijk! De streamingdienst staat op zijn beurt ook vol met fantastische pareltjes.

Indrukwekkende Netflix-documentaire over Tinder verovert de streamingdienst

Benieuwd welke films en serie de moeite zijn? Check dan zeker even deze pagina op onze website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen