Indrukwekkende Netflix-documentaire over Tinder verovert de streamingdienst

Films & Series Mark Hofman 7 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Netflix staat vol met fantastische films en series, maar staat ook zeker bekend om zijn documentaires. Zo weet een nieuwe titel, die zich volledig richt op het misbruiken van Tinder, het platform in zijn greep te houden.

We zijn in Nederland gek op Netflix en kijken films en series alsof ons leven er vanaf hangt. Volledig terecht gezien de streamingdienst een hoop pareltjes te bieden heeft. Maar welke titels kijken we nu precies het meest? Het antwoord van deze week is The Tinder Swindler.

The Tinder Swindler verovert Netflix

Waar applicaties als Tinder ervoor kunnen zorgen dat jij de ware liefde vindt, is het helaas ook dé manier voor kwaadwilligen om zich voor te doen als iemand anders. Dat is een trend dat opgekomen is sinds het internet populair is, waardoor de term Catfish in het leven werd geroepen. Waar deze actie vaak nog onschuldig opgezet is, kan het ook een compleet andere kant opslaan.

Die kant zien we in de Netflix-documentaire The Tinder Swindler. Deze film komt uit de handen van de makers van Don’t F**k with Cats en richt zich op Simon Leviev. Deze slinkse verleider heeft de populaire datingapp gebruikt om vrouwen over de hele wereld op te lichten. Niet voor een paar centen, maar voor miljoenen.

De zogeheten Tinder Swindler pakte alleen ook drie vrouwen aan die het er niet bij laten zitten. Een aantal slachtoffers, waaronder een Nederlandse, doen hun verhaal in de Netflix-documentaire. Via deze weg kom je er in één uur en 54 minuten achter hoe Simon Leviev te werk ging en hoe deze vrouwen er voor konden vallen.

Wat vinden de kijkers?

De serie wordt niet alleen door Netflix-gebruikers in Nederland massaal gekeken, maar ook in het buitenland. Tussen deze kijkers zitten ook een aantal critici die de documentaire professioneel beoordelen. Iets waar wij persoonlijk niet heel veel voor voelen, we kijken immers gewoon wat we leuk vinden, maar wat voor sommige mensen wel van belang kan zijn bij het uitzoeken van een nieuwe film of serie.

Bij deze dus overzicht van wat de kijkers vinden van Netflix’ The Tinder Swindler: 

10 populairste Netflix films en series

Naast The Tinder Swindler heeft Netflix natuurlijk nog heel veel meer te bieden. Zo is er op het platform een top 10 te zien met de populairste content die je kunt bekijken. Als de nieuwe documentaire dus niets voor jou is, kun je misschien wel aan de haal gaan met een van de volgende titels:

  1. Sweet Magnolias | Serie
  2. The Tinder Swindler | Film
  3. The Sinner | Serie
  4. Manifest | Serie
  5. All of Us Are Dead | Serie
  6. Mijn beste vriendin Anne Frank | Film
  7. In From the Cold | Serie
  8. Ozark | Serie
  9. Raising Dion | Serie
  10. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window | Serie

Meer weten over Netflix en alle titels die je binnenkort kunt verwacht of die verdwijnen? Hou dan deze pagina goed in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen