All of Us Are Dead: nieuw Zuid-Koreaans pareltje verovert Netflix

Films & Series Mark Hofman 31 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Het aanbod van Netflix verandert dusdanig snel dat de streamingdienst wekelijks beschikt over gloednieuwe parels. Waar het vierde seizoen van Ozark vorige week voor heel veel succes zorgde, valt nu vooral een nieuw pareltje uit Zuid-Korea op.

Na het grote succes van Squid Game zijn films en series uit Zuid-Korea geliefder dan ooit bij het publiek in het westen. Zo wist Alice in Borderland eerder voor populariteit te zorgen en hebben we nu te maken met All of Us Are Dead. Een serie die op Rotten Tomatoes zelfs de perfecte scoren van 100% krijgt.

Netflix in de ban van All of Us Are Dead

Sinds kort laat Netflix je zien welke films en series er het beste gekeken worden in ons land. Waar vorige week Ozark voor veel succes wist te zorgen, staat deze week het vierde seizoen van The Sinner op een nummer één positie. Al is dat zeker niet de meest verrassende naam in de nieuwe lijst. Waar het succes van The Sinner enigszins te verwachten was, duikt All of Us Are Dead uit het niets op.

Dat ze in Zuid-Korea niet heel gek zijn op rustige verhalen en kindvriendelijke beelden werd met Squid Game al duidelijk. Wie zin heeft in een gezellig serie zonder al teveel bloed, die kan All of Us Are Dead beter links laten liggen. We volgen het verhaal van een grote groep leerlingen die vastzitten op hun middelbare school. Niet omdat ze zichzelf hebben opgesloten, maar simpelweg vanwege het feit dat er een zombievirus is uitgebroken.

Het rooster van deze week ziet er in ieder geval anders uit dan de leerlingen gepland hadden. Het is dit keer niet de vraag of ze hun huiswerk maken, maar of ze levend naar buiten komen of veranderen in een doldwaze zombie…

Wat vinden de critici?

Het eerste seizoen van All of Us Are Dead is nu in zijn geheel op Netflix te bekijken. Dit seizoen bestaat uit 10 afleveringen. De kortste aflevering duurt 53 minuten en de langste 71 minuten. Een aardige zit dus, maar wat maakt het ook uit als het goed is?

Als we de critic en de kijkers mogen geloven is dat precies wat de serie is. All of Us Are Dead krijgt bijvoorbeeld op Rotten Tomatoes een score van 100% van de critici en een score van 84% van het publiek. Op IMDb krijgt de serie een 7.7. Of het ook daadwerkelijk een nieuwe Squid Game gaat worden valt nog te bezien, maar die kans is uiteraard niet heel erg groot. Al wil dat niets zeggen over de kwaliteit en het succes van deze serie.

Netflix in februari

Netflix gaat in ieder geval hartstikke lekker en zal dit ook de komende maand blijven doen. Ja, er zijn aardig wat films en series die de komende maand niet gaan redden. Maar er zijn ook heel veel titels die er de komende maand weer bijkomen.

Netflix in februari: alle films en series die binnenkort verschijnen

Benieuwd naar welke films, series en documentaires dat precies zijn? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen